Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Dūdas un uguns virpuļi kafejnīcā "Taka"

Kafejnīca "Taka", 17.08.2011. 17:05

20. augustā Rīga gavilēs un svinēs un kafejnīca "Taka" pievienosies. Plkst. 20:00 notiks iepriekš vēl neredzētas lietas - skanēs dūdu skaņas, etniski ritmi un tiks mesti uguns virpuļi. Ar koncertu un iespaidīgu ugunšovu "Takā" uzstāsies neo-folk grupa Vējam kabatā.
Dūdas un uguns virpuļi kafejnīcā "Taka"

Puiši regulāri sastopami Stockman tunelī, kur viduslaiku un tautas melodiju interpretācijas liek piestāt ne vienam vien garāmgājējam. Vējam kabatā radušies nesen, kādā 2010. gada septembra dienā, kad Kārlis (dūdinieks), kā jau ierasts, devās meklēt vietu, kur paspēlēt. Tā kā uz ielas jau vairs nebija tik silts un saulains, tad labākā vieta, kur spēlēt šķita Origo - Stockmann tunelis, bet tur jau kāds spēlēja, un tas parasti nozīmē, ka jaapjautājas, cik ilgi vēl spēlēs, jāpagaida vai jāmet miers. Tā nu Kārlis uzsāka sarunu, bet pēc iepazīšanās ar cilvēku, kurš spēlēja perkusijas un stādījās priekšā kā Voins, abiem radās doma pamēģināt paspēlēt kopā. Kopš tās dienas kopā tika spēlēts gandrīz katru dienu, ziemu un pavasari. "Ģitārists, kurš spēlēja ar mums, katru dienu solīja, ka dosies uz Vāciju, un rudens aukstākajā dienā tā arī izdarīja. Tā nu aptuveni pēc trīs mēnešiem notika sapazīšanās ar ģitāristi Bagiru. Tapa melodijas, dziesmas, motīvi, tēmas un kompozīcijas, kuras attīstot un spēlējot sapratām, ka varam priecēt cilvēkus, ar to, ko vislabāk protam, ar mūziku. Un visu laiku, kopš mēs spēlējām kopā, mūs ļoti priecēja garāmgājēju pozitīvā uzmanība un smaidi, kas lika mums aizrauties mūzikā vēl vairāk. Šādā sastāvā mums bija vairāki nelieli koncertiņi un aicinājumi spēlēt. Diemžēl martā šo pasauli un mūsu grupu atstāja perkusionists Voins. Bet melodijas, kuras kopā sacerējām, spēlējam vēl joprojām un turpinām tos pašus sapņus, ko reiz kopā sapņojām. Šobrīd ar mums spēlē meistarīgs perkusionists Ļešijs, kurš spēlē arī grupā Nepilngadīgā Anna," - tā kolektīva vēsturi un radošās šķautnes īsi raksturo mūziķi.

Ieeja koncertā kafejnīcā "Taka" bez maksas.

Paklsausies: http://www.draugiem.lv/paldies/

Paskaties:

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV