Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šodien notiek Origo Folk festivāls

Lāsma Trofimova, 18.08.2011. 09:42

Šodien no plkst. 14:30 jau devīto reizi Rīgā norisināsies muzikāli krāšņais Origo Folk festivāls ar etno – džeza pērlēm no Kubas, Krievijas, Igaunijas un Latvijas. Festivāla, kurš norisinās Origo Summer Stage ietvaros, vadošo mākslinieku godā šogad Latīņamerikas un afrokubas džeza sastāvs „Che Guevara Jazz" (uzstāšanās plkst. 18:00) ar labākajām džeza tradīcijām, kas savijušās ar salsas, svinga, sambas, lambadas, bossanovas, ča-ča-ča un citiem žanriem.
Šodien notiek Origo Folk festivāls

„We Paint Estonia" (uzstāšanās plkst. 16:00) piedāvās šovu, kur elektroniskie un akustiskie instrumenti skatītāju iztēlē uzzīmēs krāšņas fotogrāfijas. Igaunijas grupa izmanto senus un vienlaikus mūsdienīgus veidus, runājot igauņu tradicionālās mūzikas valodā. Muzikālās apvienības līderim Tiit Kikas jau 90. gadu sākumā bija izveidojusies padziļināta interese par dažādu tautu mūziku. T. Kikas nominēts prestižām mūzikas balvām Igaunijā, paralēli dažādiem mūzikas projektiem sarakstījis mūziku arī filmām, teātra izrādēm un TV un radio oriģinālraidījumiem. Savukārt apvienības saksofonists Villu Veski tiek ieveidots Eiropas labāko saksofonistu līgā.

„Tautu tradīciju dziesmā un dejā uzkrātās zināšanas tiek nodotas cauri gadsimtiem. Mūsdienās ir jāmeklē jauni veidi, kā šīs zināšanas nodot tālāk nākamajām paaudzēm, apvienojot seno ar jauno. Mūzikas ritms ļauj veldzēt dvēseli un iepazīt jaunu pasauli," skaidro tirdzniecības centra Origo vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Nils Īle, kurš uzstāsies ar savu projektu „Mamadu" (uzstāšanās plkst. 14:30) komentē: „Katru reizi koncertprogrammā kaut kas mazliet mainās. Uz Origo skatuves tā galvenokārt būs saspēle ar ievērojami sarežģītākiem ritmiem. Šī mūzika līdzinās meditācijai un balansa meklējumiem, kas rada savdabīgu noskaņu. Koncerta laikā klausītājus gaida pārsteigums - tiks izmantoti ne tikai tradicionālie mūzikas instrumenti. Mūsu jaunie ritmi izceļ balss potenciālu, rada emocijas, kas pārņem ķermeni..."

Origo Summer Stage augusta programma:

19.08.2011. 17.00–19.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauno džeza izpildītāju un viņu draugu koncerts

Ļuds Mockūns (Lietuva, saksofons), Tilmārs Jūniuss (Nīderlande, taustiņinstrumenti), Hanss Mantels (Nīderlande, kontrabass), Rons van Stratums (Nīderlande, sitaminstrumenti) un audzēkņi

20.08.2011. 10.00–21.20 Spēkavīru turnīrs „Tautas spēks 2011"

25.08.2011. 15.00–19.00 Dandelion Wine (repertuārā: jazz, soul, funk)

Katru trešdienu un piektdienu, laikā, kad nenotiek festivāli vai koncerti, kā arī pirms un pēc koncertiem Origo apmeklētājus priecē DJ Jazz Master muzikālā programma.

­­­­

Kultūras aktivitāšu centrs Origo Summer Stage kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis. Iejūtoties vasarīgajā nedēļas nogales ritmā, piektdienu vakaros ikviens aicināts ērti iekārtoties kādā no vasaras kafejnīcām un ļauties dažādu jazz & blues, kā arī rock'n'roll izpildītāju priekšnesumiem. Savukārt 450 m2 plašajā brīvdabas galerijā visas vasaras garumā tiek izstādītas lielformāta foto izstādes, atspoguļojot Latvijas nozīmīgākajos svētkos un ikdienā tvertos mirkļus. Visi pasākumi baudāmi bez ieejas maksas.

Foto: Nils Īle; publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV