Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā vienā koncertā muzicēs 90 Brass un džeza mūziķi

Jana Lāce, 18.08.2011. 11:37

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā no 18. līdz 27. augustam norisināsies unikāls projekts - intensīvie vasaras kursi – eksperiments, kas nojauks robežas starp akadēmisko un džeza studiju programmām - ERASMUS Intensīvā Programma BRASS & JAZZ. Šajā projektā sadarbosies vairāk kā 90 studenti un mācībspēki no Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Šveices un Zviedrijas mūzikas augstskolām. Sešpadsmit atraktīvu un pieredzes bagātu mūziķu vadībā, līdzās dažādām meistarklasēm un improvizācijas stundām, džeza un akadēmiskās jomas studentiem būs iespēja muzicēt dažādos ansambļos un iekļaujoties Rīgas svētkos, sniegt vairākus koncertus, piemēram, piektdien, 19. augustā uz Origo Summerstage Stacijas laukumā un Vecrīgas Torņu mūzikas projektā, sestdien, 20. augustā - Doma laukumā un Vērmanes dārzā.
Rīgā vienā koncertā muzicēs 90 Brass un džeza mūziķi

Īpašs notikums būs otrdien, 23. augustā plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē, kad notiks BRASS & JAZZ projektā iesaistīto pedagogu koncerts. Tajā piedalīsies Olivjē Darbelē, mežrags /Olivier Darbellay, Lozanna/, Reijers Doresteins, trompete /Reijer Dorresteijn, Enšede/, Mihaels Linds, tuba /Michael Lind, Stokholma/, Tilmars Junius, klavieres /Tilmar Junius, Cvolle, Hāga/, Ilja Reingouds, trombons /Ilja Reijngoud, Roterdama/, Rons van Stratums, sitaminstrumenti /Ron van Stratum, Māstrihta/ un Hanss Mantels, kontrabass /Hans Mantel, Roterdama/, kā arī pianistes Agnese Egliņa un Herta Hansena.

Savukārt, sestdien, 27. augustā plkst. 18.00 JVLMA Lielajā zālē piedzīvosim BRASS & JAZZ projekta grandiozo Noslēguma koncertu, kurā piedalīsies labākie studenti, interesantākie ansambļi, pedagogi un īpaši šim koncertam izveidotais Bigbends. (Ieeja abos koncertos par ziedojumiem).

Pirmais starptautiskais projekts BRASS & JAZZ tapis pateicoties Erasmus, VKKF, Šveices Konfederācijas vēstniecības, Nīderlandes Karalistes vēstniecības un Yamaha atbalstam.

Vairāk informācijas www.jvlma.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV