Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" muzicēs Alis P un Vētras saites

Mārtiņš Zviedris, 18.08.2011. 14:38

Uz akustisku vakaru pasaules mūzikas krogā Audēju ielā 27. augustā aicina viens no visoriģinālākajiem latviešu blūza rokinterpretiem Gundars Rullis un ģitārvirtuozs Edgars Rubenis, bet 26. augustā world music plūdumā ļaus gremdēties ģitāras, kokles un džamba trio.
"Bubamarā" muzicēs Alis P un Vētras saites

Ceturtdien, 25. augustā, jau no pulksten 21 iesildīties nedēļas nogalei varēs, baudot DJ Tribe piedāvātos world, funk un rock ritmus.

Piektdien, 26. augustā, pulksten 21 ģitāras, kokles un džamba trio Vētras saites (http://muzika.draugiem.lv/music/10057566/) aicinās world music plašumos, kur netrūkst ne miera, ne dzīvelīgu ritmu, latviešu un tālos kontinentos mītošu tautu mūzikas atbalsu. Grupu kopš 2008. gada veido katrs savā jomā pieredzējuši, ar improvizācijas prasmi apveltīti mūziķi – ģitārists Ģirts Pavēnis, koklētāja (pirmā elektriskās kokles spēlmane Latvijā) Latvīte Podiņa un perkusionists Jānis Cīrulis.

Sestdien, 27. augustā, pulksten 22 pasaules mūzikas krogā pirmoreiz viesosies viens no visoriģinālākajiem blūza interpretiem latviešu rokmūzikā Gundars Rullis un Alis P (http://www.alispudelis.lv). Grupa dibināta septiņdesmito gadu beigās Stokholmā un nesen atjaunoja darbību, vairāk nekā pēc 20 gadu klusuma laižot klajā otro albumu Uz priekšu un koncertējot Latvijā. Gundara Ruļļa dziesmās blūzs dažādās proporcijās bagātināts ar jaunā viļņa un citu autoram nemainīgi aktuālu mūzikas strāvojumu iedvesmotu roku. Teksti ir savdabīgs skats no malas uz latviešu valodu, – dziesmu vārdi, kādi var izdoties vien ārpus Latvijas dzimušam un mūža prāvāko daļu tur pavadījušam tautietim. Bubamarā paredzēts akustisks vakars kopā ar atjaunotās grupas Alis P otru stīdzinieku – plašā stilu spektrā darbojošos virtuozo ģitāristu Edgaru Rubeni. Vakaru turpinās DJ Ma.Be.

Notikumi turpmākajās nedēļās:
Piektdien, 2. septembrī, plkst.22 – KuchenBeat;
Sestdien, 3. septembrī, plkst.22 – Arkādija;
Piektdien, 9. septembrī, plkst.22 – Folk electro nakts Dvēseles spogulis;
Piektdien, 16. septembrī, plkst.22 – grupas Marta skaņu albuma Pasaki Martai, lai ir uz vadiem atvēršanas svētki;
Piektdien, 23. septembrī, plkst.22 – Karmafree un cilpmašīnu spēlmaņu konkurss;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva).

Ieeja – bez maksas

Foto: Vētras saites; (c) Inese Kalniņa

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV