Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Koncerti Liepājā „Promenade Hotel"

Rinta Bružēvica, 18.08.2011. 16:42

„Latvijas Koncerti" aicina uz koncertiem Liepājā viesnīcā „Promenade Hotel" 21. un 24. augustā.
Koncerti Liepājā „Promenade Hotel"

Svētdien, 21. augustā, pl. 17.00 Hika zālē viesnīcā „Promenade Hotel" programmā „Ziedonis un Pauls" dzirdēsim klausītāju iemīļoto mecosoprānu Ievu Paršu, baritonu Jāni Apeini, saksofonistu Artūru Kazlauski, pianistu Uģi Krišjāni, mūziķi un komponistu Jēkabu Nīmani. Šajā sastāvā mākslinieki atskaņos dziesmas ar Imanta Ziedoņa tekstiem.

Koncerta programmā Pētera Plakida dziesmu cikls "Trejžuburis" ar trīs daļām „Sveces dziesma", „Vēja dziesma" un „Svečtura dziesma"; šī gada jubilāra - komponista un mūzikas kritiķa Imanta Zemzara dziesmu cikls "Ķemeri" baritona balsij un soprānsaksofonam; Kurzemes puses ainavas – „Pūre", „Sabile" un „Jaunķemeri. Slokas ezers", kuru kritiķi nosaukuši par šī cikla pērli.

Īpašas attiecības ar dzeju ir Paulam Dambim. „Manos darbos literatūrai ir būtiska nozīme. Pirmkārt, es ņemu tekstus, otrkārt, ņemu idejas, dažkārt burtiski nozogu. Literatūra ir kļuvusi par manu otru apsēstību", saka komponists. 1973. gada augustā Maijas Krīgenas un Pētera Plakida izpildījumā pirmatskaņojumu piedzīvoja „Trīs Imanta Ziedoņa un Paula Dambja variācijas mecosoprānam un klavierēm". Šī gada augustā Ziedoņa un Dambja variācijas klausīsimies Ievas Paršas un Uģa Krišjāņa versijā.

Ziedoņa iedvesmots bijis arī Juris Karlsons un radījis "Trīs monologus mecosoprānam un klavierēm" (1974). Klausītājiem visatpazīstamākās būs Raimonda Paula dziesmas „Vēja ziedi", „Svētvakars", „Dziesmiņa par prieku", „Tāpēc jau, ka nevar zināt kāpēc" u.c. Savukārt pirmo reizi skatuves dzīvi piedzīvos Jēkaba Nīmaņa „Muzikālās interlūdijas par Ziedoņa dzejas fragmentiem".

Savukārt 24. augustā pl. 14.00 Sinfonietta Rīga stīgu kvartets aicina uz koncertu „Karstie nakts ritmi".

Koncertā piedalās Kristiāna Šīrante (vijole), Agnese Kanniņa – Liepiņa (vijole), Artūrs Gailis (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Ivo Krūskops (sitaminstrumenti).

Koncerti notiek festivāla „Via Baltica" ietvaros.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV