Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Šonedēļ Kalnciema kvartālā notiks divu jaunu muzikālu apvienību koncerti

Una Meiberga, 22.08.2011. 14:35

Ceturtdien, 25. augustā, plkst. 20.00 Kalnciema kvartālā uzstāsies S&T Syndicate, turpinājumā spēlēs Mr. Swan & DJ Dnipro. Savukārt sestdien, 27. augustā, plkst. 20.00 spēlēs 3Stick.
Šonedēļ Kalnciema kvartālā notiks divu jaunu muzikālu apvienību koncerti

S&T Syndicate (Squirrel And Turtle Syndicate) ir jauna muzikāla apvienība, kura aktīvi koncertē aptuveni gadu. Mūzika ir dzīvās un elektroniskās mūzikas sintēze, kurā akcents ir uz skaņas dzīvīgumu, izvairoties no elektroniskās mūzikas bezpersoniskuma. S&T Syndicate mūzikā ir dažādu stilu ietekmes, tajā parādās gan funk, acid jazz, drum'n'bass, gan ambienta iezīmes.

Patlaban ir mainījies grupas sastāvs, piedaloties bundziniekam Antonam Dudko, skanējums ir kļuvis nedaudz savādāks, bet tas ir tikpat enerģisks, vēl niansētas kā agrāk. Gaidāmā koncerta programma ceturtdien ir atbilstoša no ikdienas noslēptai, priecīgai atmosfērai, kāda piemīt Kalnciema kvartālam.

Grupas sastāvs: Mārtiņš Jurjāns - taustiņi, Nauris Kolmanis - saksafons, GrooveBox, Kaspars Balodis- ģitāra, Oto Andreļūns - skaņas, efekti, Antons Dudko - bungas.

Plašāku informāciju par muzikālo apvienību var atrast šeit: https://www.facebook.com/stsyndicate

Mr. Swan & DJ Dnipro ir plašu profila speciālisti, kas jau sen ir vēlējušies pievienoties Kalnciema kvartālā notiekošajiem koncertiem un tāpēc šīsnedēļas koncertu turpinājumu muzikālā režija ir uzticēta viņu rokās. Abi dj iepazinās pirms dažiem gadiem aktīvi spēlējot bārā-klubiņā, kuru mēdza dēvēt par kulta vietu. Vispasaules digitalizācija pagaidām neskar uz viņu galda esošos atskaņotājus, pulti un plates, lai gan makintošs un efektu bloki ir ikdiena. dažu dj piekoptais termins "pre-recorded set" abos izraisa smīnu un vēlēšanos dziedāt "uz fonogrammas". Muzikālās intereses drīzāk sniedzas pagātnē, kur ir daudz dzīvas un mazlietotas mūzikas, jo viss jaunais...

Sestdien, 27. augustā, plkst. 20.00 spēlēs 3Stick, vakara turpinājumā par mūziku gādās Mr. Swan & DJ Dnipro.

3Stick ir jauns un lielisks trio, kura saknes ir meklējamas tepat Rīgā. Grupas sastāvā ir trīs drosmīgi jaunieši — Dāvis Jurka, Toms Poišs un Rūdolfs Dankfelds. Grupas radītā mūzika patiesībā nav nemaz tik ierasta, tādēļ klausītājiem grupas uzstāšanās būs kā patīkams piedzīvojums.

Visi trīs grupas dalībnieki gan spēlē, gan strādā kā profesionāli mūziķi, paralēli turpinot paaugstināt savas zināšanas Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, kur arī viņi visi pirmo reizi tikās, lai vienotos kopējās skaņās. Grupa neizvēlējās iet tradicionālu džeza trio ceļu, bet gan jau no pašiem pirmssākumiem izpētīt un izzināt visu, ko mūzika spēj sniegt tās visdažādākajos aspektos. 3Stick pārsvarā izpilda savas oriģinālkompozīcijas, bet netiek aizmirsts arī par visiem ierastajiem un labi zināmajiem džeza standartiem, kā arī pa kādai latviešu tautasdziesmai.

Trio sastāvs: Dāvis Jurka — saksofoni, elektroniskie efekti, Toms Poišs — kontrabass, elektroniskie efekti, Rūdolfs Dankfelds — bungas.

Ieeja bez maksas. Pasākumu laikā darbosies Vīnu veikals un kafejnīcas.

Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV