Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Džeza leģenda Olga Pīrāgs 55 gadu jubileju svinēs uz Lielās ģildes skatuves

Rafails Balkins, 23.08.2011. 09:32

Olga Pīrāgs svinēs 55 gadu jubileju koncertā „Любимый музыкант" 17. septembrī pl.19:00, Lielajā ģildē. Simboliski apkopojot savas 40 gadus ilgās dziedātājas karjeras rezultātus, dziedātāja jubilejas koncertā priecēs klausītājus un pateiksies saviem kolēģiem, ar kuriem savas skatuves karjeras laikā ir sadarbojusies, mūziķiem, kuri viņai palīdzējuši un iedvesmojuši viņu kā uz skatuves, tā arī dzīvē.
Džeza leģenda Olga Pīrāgs 55 gadu jubileju svinēs uz Lielās ģildes skatuves

Koncerts plānots divās daļās - vienā skanēs džeza kompozīcijas, otrā – dziesmas un romances krievu valodā, no kurām daudzas veicinājušas dziedātājas popularitāti. Ņemot vērā koncerta vadmotīvu „Любимый музыкант" - dziedātāju pavadīt un piedalīties koncertā piekrituši mūziķi – pazīstamais džeza mūzikas virtuozs Viktors Ritovs, ansamblis Inversija, ar kuru kopā muzicējot Olga 1979. gada festivāla „Liepājas dzintars" saņēmusi Labakās solistes titulu, Valdis Albiķis, Andreja Jevsikova trio un koncertmeistare Ludmila Trifanova. Olga Pīrāgs daudzus koncerta dalībniekus patur noslēpumā, solot skatītājiem pārsteigumus un negaidītus ciemiņus.

Olga Pīrāgs ir vienīgā džeza dziedātāja Latvijā, kura plaši pazīstama arī ārpus valsts. Viņas spēcīgā un lokanā balss, karstais temperaments, virtuozitāte un ritma izjūta, kā ari personības šarms rada neatkārtojamu tēlu, kuru dziedātāja nav izmainījusi ilgus gadus strādājot uz skatuves. Dziedātājai ir neparasti plaša diapazona repertuārs. Olgas izpildījumā kopā ar džezu mijas liriskas estrādes dziesmas. Tās ir klasiskas džeza kompozīcijas, romances un pazīstamu komponistu populārākās dziesmas.

Dziedātāja un mūzikas pedagoģe Olga Pīrāgs džeza mīļotājiem komentārus neprasa. Savā 40 gadu skatuves darbības laika bijusi Raimonda Paula, Aļņa Zaķa un Gunāra Rozenberga estrādes un vieglās mūzikas orķestra soliste, kā ari sadarbojusies ar estrādes simfoniskajiem orķestriem Jurija Silantjeva, Aleksandra Mihailova, Anatolija Badhena, Vladimira Vasiļevska, Anatolija Krolla vadībā, tāpat arī ansambli „Меlodija" Borisa Fromkina vadībā u.c.. Savulaik Raimonda Paula ansambļa sastāvā uzstājusies viņa radošajos vakaros Maskavā, Centrālajā mākslas darbinieku namā, Maskavas Kino namā un Centrālajā Literātu namā, ka arī piedalījusies Raimonda Paula jubilejas koncertos Latvijā un Krievijā.

Olga Pīrāgs ir daudzu Vissavienības un republikānisko konkursu (Liepājas Dzintars, Vasaras Ritmi, „Красная гвоздика"), kā arī starptautisku džeza festivālu Krievijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā u.c laureāte un godalgu ieguvēja. Viņa pārstāvējusi Latviju prestižākajās Maskavas koncertzālēs - „Россия", „Дом Союзов" Kolonnu zālē, koncertu studijā „Гостелерадио СССР", Estrādes teātrī, Оlimpiskā ciemata koncertzālē un citur. Olga Pīrāgs kā Čitas apgabala (Krievijā) filharmonijas soliste uzstājusies vairāk kā 1000 koncertos Krievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā, Jakutijā, Ukrainā un Mongolijā (1987- 90.g.). 1992. gadā dziedātāja pievērsusies pedagoģiskajai darbībai – sākusi pasniegt vokāla un estrādes džeza vokāla meistarklases.

Olga Pīrāgs savas mākslinieciskas darbības laikā izdevusi vairākus mūzikas albumus: „Спасибо, Музыка, тебе" (1984.g.), kurā tika iekļautas Latvijas un Krievijas komponistu sacerētās dziesmas, „Пусть будет так!" (1999.g., sadarbībā ar dziedātāju Jevgēniju Šuru) un „Искренность души" (1999.g.) ar dažādu komponistu dziesmām, kā arī dziedātājas pašas sacerētām dziesmām. Šobrīd Olga Pīrāgs strādā pie albuma krievu valodā „Имена на все времена".

Koncerta biļetes iespējams iegādāties par klausītājiem pieņemamām biļešu cenām.

Koncertu atbalsta 1. Baltijas kanāls, radio SWH+, laikraksti Subbota un Čas, portāls Delfi un uzziņu dienests 1188.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV