Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Imanta Meķa jubilejas koncerts „...un atkal par mīlestību"

Dace Bluķe, 26.08.2011. 10:32

3. septembrī pl.16.00 fokloras centra „Namīns" pagalmā (Bāriņu ielā 32, Liepājā) notiks klarnetista un saksofonista Imanta Meķa 70 gadu jubilejas koncerts. Liepājnieki mūziķi Imantu Meķi gadu gaitā iepazinuši no dažādiem skatu punktiem. Vieni viņu pazīst kā mūziķi, klarnetistu, citi kā saksofonistu, vēl kādi kā pedagogu, aranžētāju, mūzikas kolektīvu vadītāju.
Imanta Meķa jubilejas koncerts „...un atkal par mīlestību"

Koncertā piedalīsies Kazdangas pūtēju orķestris ar diriģentu Gunti Simanoviču, sieviešu koris "Aija" (diriģente Gunta Vite), grupa „Gulbju dīķa Jazz Band" (vadītājs Egils Madelis) un mūziķi Edmunds Žvīnis, Aivars Meijers un Raimonds Gabaliņš.

Liepājas mūzikas dzīvē Imants Meķis sevi pieteica jau pagājušā gadsimta 60-tajos gados. Toreiz jaunais mūzikas talants vadīja Liepājas kultūras nama Estrādes orķestri. 70-tajos gados Imants Meķis bija populārā zvejnieku kolhoza "Boļševiks" estrādes ansambļa "Neptūns" muzikālais vadītājs.

Studiju laikā Latvijas Valsts konservatorijā strādājis Jaunatnes teātrī, bet pēcāk Latvijas Nacionālajā operā, kā arī Latvijas Valsts Filharmonijā, spēlējot dažādos ansambļos Hermaņa Brauna vadībā. Mākslinieks spēlējis vairākās muzikālajās izrādēs Valsts Liepājas teātrī. Par piedalīšanos E.Hemingveja izrādē „Fiesta" 2001.gadā kopā ar pavadošo džeza grupu (Māris Kupčs, Aivars Meijers, Andris Ērglis) iegūta „Spēlmaņu nakts" žūrijas speciālbalva nominācijā „Par labāko mūziķu darbu dramatisko teātru izrādēs".

Vairāk kā 20 gadi ir izdzīvoti Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķa lomā. Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā mākslinieks piedalījies vairākās koncertturnejās Zviedrijā, Vācijā, Spānijā un Malaizijā.

18 dzīves gadi pavadīti Emīla Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolā, strādājot par pedagogu klarnetes un saksofona spēles specialitātē. Veicot pedagoga darbu, mūziķis arī sastādījis etīžu krājumus – „Akadēmiskā saksofona spēles skola" un „Vieglo etīžu krājums klarnetei". Imanta Meķa audzēkņi veiksmīgi startējuši dažādos konkursos, piemēram, Talants Latvijā, Latvijas mūzikas skolu pūšaminstrumentu izpildītāju konkursos, reģionālajos konkursos un starptautiskajā saksofonmūzikas festivālā Saxophonia. 2002.

Šobrīd Imants Meķis turpina mūziķa gaitas darbojoties Kazdangas pūtēju orķestra sastāvā un ik pa laikam koncertējot. Imants Meķis saņēmis Liepājas pilsētas Domes Atzinības rakstu par profesionālu ieguldījumu Liepājas mūzikas dzīvē.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV