Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Klarnetists Guntis Kuzma aicina uz solo koncertu

Sondra Lāce, 29.08.2011. 10:07

22. septembrī Mazajā Ģildē plkst. 19.00. Latvijas Nacionālā Simfoniskā Orķestra pirmā klarnete Guntis Kuzma aicina rīdziniekus un Rīgas viesus baudīt solo koncertu klarnetei.
Klarnetists Guntis Kuzma aicina uz solo koncertu

Guntis Kuzma kopš 2008. gada ir LNSO klarnešu grupas koncertmeistars un kopš 2007. gada – kamerorķestra Sinfonietta Rīga klarnešu grupas koncertmeistars. Koncertējis daudzviet pasaulē un ir vairāku starptautisku konkursu laureāts, kā arī regulāri sadarbojas ar latviešu komponistiem un pirmatskaņo klarnetei veltītos skaņdarbus. Mūziķa repertuārā lielāko daļu aizņem laikmetīgā mūzika, viņš muzicē gan solo, gan dažādos kameransambļos un orķestros, apgūst arī diriģēšanu pie Mārtiņa Ozoliņa , taču šis būs pirmais kamermūzikas koncerts, kurā mūziķis izvēlējies sev pavisam neraksturīgu repertuāru, pats atzīstot, ka dziļi sirdī esot romantiķis. Koncerta repertuārs klausītājus vedīs pa klarnetes zelta repertuāra takām, sastopot tādus izcilus vārdus, kā F. Ž. M. Pulenks, J. Brāmss, H. Bērmans, A. Perts un D.Lovreljo.

Virtuozi romantiskā gaisotnē ar Gunti kopā muzicēs viena no spožākajām jaunās paaudzes pianistēm un Lielās Mūzikas Balvas ieguvēja Agnese Egliņa, kura muzicējusi kopā daudziem pašmāju un Eiropas māksliniekiem.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.

Vairāk informācijas www.greenrivermusic.lv

Foto: Guntis Kuzma. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV