Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Muzikāli tehniskais progress priekšnesumā "Mūzika. Progress. Kopā." Baltās Nakts ietvaros

Ksenia Kamikaza, 30.08.2011. 12:18

Naktī no 10. uz 11. septembri Rīgā notiks sestais mūsdienu kultūras forums Baltā nakts. Oficiālajā programmā ietverts arī priekšnesums "Mūzika. Progress. Kopā.", ko organizē promo leibls Platz Für Tanz un kas norisināsies Andrejsalā, Sapņu Teātra telpās laika posmā no plkst. 20:00 līdz 01:00. Priekšnesumā piedalās mūziķi DJ Drum, Juri Konradi, Ksenia Kamikaza un vizuālais projekts CBETOMUSIC.
Muzikāli tehniskais progress priekšnesumā "Mūzika. Progress. Kopā." Baltās Nakts ietvaros

Priekšnesuma galvenais temats - mūzikas un to ierakstu nesēju attīstība. Visu pasākuma laiku varēs apskatīt mūzikas atskaņošanas aparatūru: patafonus, plašu atskaņotājus, pleijerus, lentes atskaņotājus un pašas lentes un kasetes. Pasākumā būs iespēja atsvaidzināt atmiņas par Rīgas lepnumu — plašu fabriku "Melodija", apskatot vinilplašu un to aplokšņu izstādi.

Uz ekrāniem tiks rādīta videoinstalācija, kura demonstrēs katram posmam atbilstošu atmosfēru un akcentēs tā laika īpašos elementus: drēbes, dejas, pilsētas modi, un mūziku. Sadalot pagājušo gadsimtu pa vēsturiskiem intervāliem, mūzika tiks atskaņota no patafona, plašu atskaņotāja, lentes atskaņotāja, CD-atskaņotāja un datora. Tiks dota iespēja iedziļināties skaņā no trīs punktiem (audio, video un taustes), kas ļaus apmeklētājiem sajust sevi kā mūzikas videoklipa sastāvdaļu.

Priekšnesumu noslēgs fantāzija par tēmu "Mūzika pēc N gadiem", kurā izrādes autori mēģinās iedomāties, kā mūzika attīstīsies nākotnē.

Festivāla pamatprogrammā 20 mākslas, mūzikas, kustības, izdzīvošanas, performanču projekti visā Rīgā — VEF korpusos, Spīķeros, Vecrīgā, Rīgas centrā, Purvciemā un Bolderājā, Andrejsalā. Ieeja visos pasākumos bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV