Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā koncertēs Rendija Krauforde un Džo Sampls

Valerija Vorobjova, 31.08.2011. 09:58

31. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā koncertēs unikāli samtainās balss īpašniece Rendija Krauforde (Randy Crawford) un džeza klavierspēles virtuozs un komponists Džo Sampls (Joe Sample).
Rīgā koncertēs Rendija Krauforde un Džo Sampls

Mūziķu sadarbība sākas septiņdesmito gadu beigās, kad Džo Sampls uzaicina Jauno dziedātāju izpildīt īpaši viņas balsij rakstīto "Street Life" kopā ar The Crusaders, kas strauji iekaro ASV džeza topa virsotni un noturas tur divdesmit nedēļu garumā. Mākslinieku sadarbības turpinās un 2006.gadā klājā nāk kopdarbs "Feeling Good", kas ieņem ASV džeza topu 3.pozīciju un ir kā prelūdija 2009.gada albumam "No Regrets".

Džo Sampls atzīst: "Mēs vēlējāmies, lai šis ieraksts būtu vairāk ieturēts Rhythm&Blues tradīcijās un kā jau allaž repertuāra izvēles procesā priekšroku dvām mazāk populāriem skaņdarbiem." Rezulāts ir nesaspringtos ritmos ieturēta mūzika, kuru veido Džo Sampla virtuozā nepiespiestā klavierspēle ar viegliem un nepārsātinātiem improvizācijas elementiem un Rendijas apbrīnojamais vokāls, kas papildināts ar viņai raksturīgo frāzējuma manieri, veido īstenu desertu mūzikas gardēžiem.

Rendija Krauforde ir dzimusi 1952. gadā Džordžijā, ASV. Jau 20 gadu vecumā Rendija kāpa uz skatuves kopā ar tādiem leģendāriem džeza māksliniekiem kā Kanonbels Aderlijs (Cannonball Adderly), Džordžs Bensons (George Benson) un Kvinsijs Džons (Quincy Jones). Kaut arī dzimusi un augusi ASV, Rendija lielāku popularitāti ir guvusi Eiropā. 1982. gadā viņa tika apbalvota Brit Awards kā labākā sieviešu solo māksliniece. Rendija iekļūst pasaules topos ar tādiem singliem kā "One Day I'll Fly Away", "Knocking on Heaven's Door" (kopā ar Eriku Klaptonu un Deividu Sanbornu), "Imagine" un "Give Peace a Chance".

Džo Sampls ir dzimis 1939. gadā Teksasā, ASV.(1939-02-01) Viņš Viņš sāka apgūt klavierspēli piecu gadu vecumā. Savas karjeras laikā Džo Sampls kā viesmākslinieks ir ierakstījies kopā ar Mailzu Deivisu, Džordžu Bensonu, B. B. Kings, Eriku Klaptonu un The Supremes. Džo Sampls ir pazīstams kā viens no pirmajiem māksliniekiem, kas sāka izmantot elektriskās klavieres. Septiņdesmitajos gados Džo kļuva par studiju mākslinieku Los Andželosā, kur viņš sadarbojās ar Anitu Beikeru, Tīnu Tērneri un Džo Kokeru.

2007.gadā abi mākslinieki tika apbalvoti ar prestižo Edisona balvu par mūža ieguldījumu mūzikā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā un interneta lapā www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas - sākot no Ls 20.

www.livemusiсagency.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV