Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

„Red Hot Chilli Pepers" vispasaules koncerts uz lielā ekrāna

Aiga Leitholde, 31.08.2011. 13:28

Otrdien, 30.augustā, Forum Cinemas demonstrēja pasaules slavenās grupas „Red Hot Chili Peppers" jaunākā albuma „I'm with you" prezentācijas koncertu. Tas 29.augustā notika Vācijā, Ķelnē, bet dienu vēlāk bija skatāms vispasaules kino teātros.
„Red Hot Chilli Pepers" vispasaules koncerts uz lielā ekrāna

Albums „I'm with you" iezīmē pārmaiņas. Grupu ir atstājis ģitārists Džons Fruščante , bet viņa vietā ir stājies Džošs Klinghofers - labs Džona draugs un muzikālais sabiedrotais. Tāpēc Džoša iekļaušanās „Red Hot Chili Pepers" kolektīvā ir notikusi pavisam dabiski un saprotami – filmas sākuma intervijā komentēja Peperu dalībnieki, kamēr pats Džošs samulsis ķiķināja. Šķiet, viņam vēl ir jāpierod pie supergrupai veltītās uzmanības, lai gan ģitārista muzikālās spējas (viņš ir multiinstrumentālists) un viņa koncertu pieredze arī ir ievērojama.

Albumu „I'm with you" veido 14 dziesmas, kas koncertā tika nospēlētas albuma secībā. Tās vieno melodisks plūdums, kas savu kulmināciju sasniedz albuma vidū - dziesmās "Did I Let You Know" un "Goodbye Hooray", vislabāk atklāj izsens grupai raksturīgo grūvīgo, nevaldāmo enerģiju, kas prezentācijas koncertā sanākušajiem liek mošot kā vecajos labajos deviņdesmitajos. Līdzi izdziedātajām ritmiskajām rindām kustās arī Entonija gurni. Instrumentu maiņas un atelpas brīžus aizpilda muldoņa basists Flea, kamēr koncerta pirmajās rindās stāvošie fani cenšas pievērst bundzinieka Čada uzmanību. Bez „Red Hot Chili Pepers" kvarteta par skaņas bagātīgumu gādāja arī perkusionists, taustiņinstrumentālists un trompetists. Savas pianista dotības pierādīja, arī nospēlējot Baroka laika miniatūru, kas pārauga dziesmā „Happiness loves company". Albumu noslēdz dziesma „Dance Dance Dance", kura ir atklāta koķetērija ar deju grīdas ritma noteicējiem. Un, šķiet, nākotnē varētu bieži būt dzirdama diskotēkās. Tomēr koncertā vēl ir turpinājums – kā sprādziens atskan dziesma „Me and My Friends" no 1987.gada albuma „The Uplift Mofo Party Plan". Tai vēlreiz seko "Did I Let You Know", un visbeidzot nepārprotamais fināls ir „Give it away".

Rīgā Forum Cinemas auditorijā brīvu vietu nebija. Kinoteātra mīkstajos krēslos sēdošie uzmanīgi klausījās, pēc dziesmām pieraduma inerces vadīti, klusi aplaudējot. Aktīvāko sajūsma nebija nepamanāma, tie šad un tad palēcās no sava krēsla stāvus. Pēc koncerta dzirdamās sarunās tika pārspriests, ka koncerta skaļums varēja būt lielāks. Domājams, ka jaunais albums piesaka arī jauno „Red Hot Chili Pepers" fanu paaudzi, kuri grupu iepazīs kā melodisku, dejojamu, bet tomēr vairākuma prasībām pielāgotu hītu radītājus. Ekscentriskums ir grupas pagātne, šo faktu mūziķi nebaidās atzīt publiski. Bet nebūtu korekti apgalvot, ka „Red Hot Chili Pepers" ir zuduši. Jāieklausās, un viņi joprojām būs ar jums!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV