Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Zviedrijas karalis godina Petiju Smitu

Mārtiņš Zviedris, 01.09.2011. 14:41

"Pankroka vecmāmiņa" saņēmusi presztižo Polārbalvu.
Zviedrijas karalis godina Petiju Smitu

Miljonu kronu (96,5 tukstošu mārciņu) vērto balvu pasniedza Zviedijas karalis. Tā ir augstākā muzikālā atzinība, ko piešķir šī Ziemeļvalsts. Ik reizi ierasts sumināt vienu populārās un vienu akadēmiskās mūzikas mākslinieku vai grupu.

Kopā ar Petiju Smitu Polārbalvu šonedēļ saņēma "Kronos Quartet" no Sanfrancisko – stīdzinieku ansamblis, zīmīgs ar avangardiska roka un pasaules mūzikas elementu iesaistīšanu priekšnesumos.

Smita apbalvošanas ceremonijā Stokholmā pateicās draugiem un kolēģiem, atzina, ka, balvu saņemot, izjūt "gan godbijību, gan iedvesmu" un nelaida garām izdevību aicināt klātesošos "pievērst sirdis, prātus un līdzekļus" bada apkarošanai Āfrikā.

Polārbalvu 1989. gadā dibinājis popgrupas "ABBA" menedžeris Stīgs Andersons. Pērn balvu saņēma Bjorka un Enio Morikone, laureātu skaitā ir arī Pols Makartnijs, "Pink Floyd" un Stīvijs Vonders.

Foto: Petija Smita. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV