Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" – Roberts Gobziņš un industriāls folks no Antarktīdas

Mārtiņš Zviedris, 01.09.2011. 14:52

Septembra otrajā nedēļā Audēju ielā 8 aicina ļauties džeza ritmiem, piektdien – ieklausīties folk industriālajās atbalsīs, sestdien – džemot funk garā un baudīt Roberta Gobziņa un DJ Ma.Be piedāvāto pasaules mūziku.
"Bubamarā" – Roberts Gobziņš un industriāls folks no Antarktīdas

Ceturtdien, 8. septembrī, no pulksten 21 ar atsperīgiem džeza setiem "Bubamaras" zālē atgriezīsies radio NABA dīdžejs Ernesto.

Folk electro naktī Dvēseles spogulis piektdien, 9. septembrī, no pulksten 22 klausītājus gaida nevis dziesmas vientuļa vīrieša balsij un akustiskajai ģitārai, bet iespēja tvert folk izjūtu atspulgu eksperimentālajā elektronikā, noise un ambient skaņās industriālās mūzikas klausītāju atzinīgi novērtētu mākslinieku sniegumā. Tīrās ģitārskaņas psihedēlisko suģestiju ļaus baudīt Hendrix jeb XY2140. Radniecīgas, ar taustiņiem panāktas izjūtas raisīs black/ doom grupas Heresiarh taustiņnieks Twrch Trwyth (http://www.draugiem.lv/gollums/), kura daiļradē masīva skaņa mijas ar ambientiem apceres brīžiem. Ar savu eksperimentālā trokšņa laboratoriju uz skatuves viesosies Jēkabs Voļatovskis (http://www.last.fm/music/Jēkabs+Voļatovskis) – pazīstams arī kā psychedelic folk/ industrial projekta Antarktīda un drone doom/ industrial apvienības Orchestral Magnetophons in the Dark dalībnieks. Par vakara noskaņas iederīgu turpinājumu sola gādāt sarīkojuma idejas autors DJ Sinisters.

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" vakara ieskaņā sestdien, 10. septembrī, ap pulksten 22 "Bubamarā" uz funk garā ieturētu džemsesiju aicinās ģitāristi Oskars Bērziņš un Aldis Zariņš, basģitāristi Kārlis Visockis un Gatis Ignatāns, saksofonists Valters Mucenieks, bundzinieki Jēkabs Naumovs un Mareks Kaminskis, vokālisti Oskars Mustermanis un Jumis Ločmelis – mūziķi, kuru radošajā biogrāfijā ir dalība grupās The Rift, Cilvēks ar putniņu , Art of Keeping Secrets, Fuse, G-Spot, In to One, muzikālās intereses sniedzas no funk līdz postgrunge un, iespējams, vēl kam smagākam. Džemotāju pulkā var pieteikties jebkurš muzicētpratējs, rakstot uz e-pasta adresi muktujanis@gmail.com. Neilgi pirms pusnakts Bubamarā sāksies dīdžeju duelis – sarīkojums, kur divi diskžokeji katrs savā deju zāles pusē, pārmaiņus spēlējot katrs pa vienam vai vairākiem skaņdarbiem, sacenšas par publikas lielāku atsaucību – dejotāju kuplāku pulku, spraigāku dejassoli un iespaidīgākām ovācijām. Baltās nakts duelantu godā būs Roberts Gobziņš un Bubamaras rezidentdīdžejs Ma.Be (Mārtiņš Beitiņš). Gaidāms world music vakars ar skaņu mākslu vismaz desmit valodās no visām pasaules daļām, izņemot Antarktīdu.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Ceturtdien, 15. septembrī, plkst.21 – Inlay;
Piektdien, 16. septembrī, plkst.22 – grupas Marta skaņu albuma Pasaki Martai, lai ir uz vadiem atvēršanas svētki;
Sestdien, 17. septembrī, plkst.22 – B-Sea Surfers;
Piektdien, 23. septembrī, plkst.22 – Karmafree un cilpmašīnu spēlmaņu konkurss;
Sestdien, 24. septembrī, plkst.22 – KuchenBeat;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva).

Ieeja – bez maksas

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV