Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Aivara Krūmiņa jubilejas koncerts „mazliet no visa..."

Ilze Miķelsone, 05.09.2011. 09:54

8. septembrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē, sveicot Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" ilggadējo trompešu grupas koncertmeistaru un komponistu Aivaru Krūmiņu 70. jubilejā, notiks koncerts „mazliet no visa...". Koncertā piedalīsies orķestris „Rīga", trombonu kvartets „Brassa Nova", diriģenti – Aivars Krūmiņš un Mārtiņš Ozoliņš.

2011. gada 9. septembrī trompetistam, komponistam un aranžētājam Aivaram Krūmiņam apritēs 70 gadi. Pēdējos 37 gadus – kopš 1974. gada A. Krūmiņš ir Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga" trompešu grupas koncertmeistars. No 1980. gada strādā par trompetes spēles pasniedzēju Pāvula Jurjāna bērnu mūzikas skolā.

Jubilejas koncerta nosaukums „mazliet no visa..." atspoguļo to, ka programmā būs dažādu stilu darbi – gan oriģinālskaņdarbi, gan pārlikumi pūtēju orķestrim akadēmiskā un neakadēmiskā žanrā. Aivars Krūmiņš saka, ka programma: „būs raiba kā dzeņa vēders un aptvers dažādos posmos rakstītus skaņdarbus tieši pūtēju orķestrim". Jautāts par savu mīļāko skaņdarbu, gaviļnieks bilst, ka „nav tāda viena mīļa skaņdarba. Katrā mirklī rakstītais skaņdarbs bijis savam mērķim". Starp darbu atskaņojumiem publikai būs iespēja vērot foto un video projekcijas, kas atspoguļos A. Krūmiņa dzīves un darba gaitas.

Pats jubilārs koncertā būs vērojams uz skatuves gan kā diriģents, gan kā orķestra mūziķis, gan kā solists – trompetists savā skaņdarbā „Četri dziedājumi trompetei ar orķestri" (1979).

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides studentiem un pensionāriem.

Koncertu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Brīvostas pārvalde.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV