Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Nacionālo bruņoto spēku orķestris atklāj koncertsezonu

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa, 05.09.2011. 10:25

14. septembrī plkst. 19.00 Nacionālo bruņoto spēku (NBS) orķestris Rīgas Stradiņa universitātes aulā atklās jauno koncertsezonu. Sezonas atklāšanas koncertā skanēs tikai latviešu mūzika - tas būs veltījums latviešu komponistiem, kuriem šogad aprit apaļas jubilejas.

Koncertā izskanēs Aleksandra Okolo- Kulaka "Variācijas par V. A. Mocarta tēmu", kā arī Jurjānu Andreja, Jāņa Ivanova, Romualda Jermaka, Romualda Kalsona, Imanta Kalniņa un Aivara Krūmiņa kompozīcijas.

Koncerta solisti - Guntis Kronītis (mežrags) un Oļegs Švembergs (trombons).Pie diriģenta pults NBS orķestra diriģents Guntis Kumačevs.

NBS orķestra repertuārā šogad iekļauta Latvijā reti atskaņotā komponista Aleksandra Okolo- Kulaka mūzika. A. Okolo- Kulaks dzimis Liepājā 1906.gada 1.septembrī, pēc Otrā pasaules kara emigrējis uz Parīzi, kur strādājis kā vieglās mūzikas aranžētājs. 1952.gadā pārcēlies uz ASV un strādājis Ņujorkas mūzikas apgādā. Franču komponistu biedrības SACEM un ASV Nacionālās komponistu savienības biedrs. Viņa daiļradē vairāk pārstāvētas kora un solo dziesmas, taču radītas kompozīcijas arī simfoniskajam un pūšaminstrumentu orķestrim un dažādiem kameransambļiem.

Šo pašu programmu 15.septembrī plkst.18.00 varēs noklausīties Balvu kultūras namā un 16.septembrī plkst.18.00 - Jēkabpils kultūras namā. Ievērojot Latvijas armijas tradīcijas, ieeja koncertos - bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV