Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Uģa Prauliņa folk-baroka „Opera Ficta" - Baltajā naktī

Iveta Ērkšķe, 06.09.2011. 12:19

Sestdien, 10. septembrī, plkst. 23.00 Rīgā, Ave Sol koncertzālē mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts ietvaros tiks atskaņota Uģa Prauliņa folk-baroka opera „Opera Ficta", kas savu pasaules pirmatskaņojumu piedzīvoja 7.augustā teātra namā „Jūras vārti", Ventspilī.
Uģa Prauliņa folk-baroka „Opera Ficta" - Baltajā naktī

Baltā nakts ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. Rīgā šī tradīcija tiek turpināta jau sesto gadu. Projekta ietvaros katra pilsēta savā Baltās nakts programmā cenšas iekļaut citu pilsētu mākslinieku darbus. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Kopš pirmizrādes Ventspilī, izrāde ir piedzīvojusi vairākas dramaturģiskas un muzikālas izmaiņas, kā arī opera ir apvienota vienā cēlienā. Krietni ir pastiprināta ritma grupa, kurai pievienojušies LNSO un LNO sitamo instrumentu virtuozi Ivo un Uģis Krūskopi.

Izrādes lomās dažādi transformējoties iejutīsies autors Uģis Prauliņš un Ivars Cinkuss, Jānis Kurševs, Zane Šmite un Kristīne Kārkle Puriņa. „Collegium Vocale Ventspils" dziedātāji iejutīsies galminieku, tautas un vilkaču ādās. Par īpašu akcentu uzskatāms jaunās vēderdejotājas Lalitas Čihradzes solo parādīšanās kaislīgā galda dejā.

Izrādes muzikālo pavadījumu veido lieliskie latviešu mūziķi Agnese Kanniņa Liepiņa, Liene Brence, Ainārs Paukšēns un Andris Grunte, Kristīne Stumbure un Ieva Birzkopa, Valdis Muktupāvels, Matīss Akurāters, brāļi Ivo un Uģis Krūskopi, Ilze Grunte un Arnolds Kārklis, kā arī Uģis Prauliņš un Ivars Cinkuss.

Operas vizuālo tēlu veidojuši scenogrāfs Ivars Mailītis un gaismu mākslinieks Egils Kupčs pēc Mārtiņa Feldmaņa gaismu partitūras.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Papildus informācija: www.jurasvarti.lv, www.baltanakts.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV