Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Baltā nakts kafejnīcā "Taka"

Kafejnīca "Taka", 08.09.2011. 10:31

10. septembrī, Baltās nakts vakaram sākoties, ikviens aicināts uz kafejnīcu "Taka" vērot nākamības vīzijas mākslinieces Māras Viškas 3D gleznās un zīmējumos izstādē Nākotnes viesi, kā arī ļauties starpgalaktiku psihedēlijas jaudai apvienības The Smoking Caterpillars koncertā plkst. 20.00.
Baltā nakts kafejnīcā "Taka"

Izstādē Nākotnes viesi būs aplūkojamas četras lielformāta 3D gleznas un tematiski saistīti zīmējumi, kuros pausts jaunā laikmeta nākotnes redzējums, kad arvien lielāku nozīmi gūst tehnoloģijas un rodas apmātība ar trīsdimensionālu attēlu. Darbos sekosim stāstam par to, kā no nākotnes izbēg citplanētieši, lai no planētas Zeme aizvestu sev līdzi to, kā visvairāk pietrūkst nākotnē, proti, dabisko un skaisto. Ieraugot jaunu stirnu, citplanētieši saprot, ka tas ir dārgums un bagātība, kas viņiem vajadzīgs. Zīmējumos risinās stirnu cīņa ar citplanētiešiem.

Māra Viška ir Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas maģistrantūras absolvente, kura piedalījusies tādos mākslas projektos kā Arsenāla izstādē Candy Bomber, Andra Vītoliņa projektā U25, kultūras un mākslas projekta NOASS Starptautiskajā video un laikmetīgās mākslas festivālā Ūdensgabali, kā arī īsfilmu konkursā 2 annas, izstrādājot tā logo un tēlu.

Baltajā naktī ar savu mūziku kosmosā ceļos arī psihedēlās rokmūzikas apvienība The Smoking Caterpillars. Apvienības skanējumam raksturīgi ilglaicīgi harmoniski un ritmiski zīmējumi, kuru veidotā kopskaņa sajauc mūsdienām raksturīgo sakārtotību un tuvina to atonālajai mūzikai. Skaņdarbi kā mirkļa emociju izpausmes nav iepriekš veidoti vai komponēti - mūzika tiek radīta performances laikā. The Smoking Caterpillars pastāv jau vairākus gadus un vairāk ir pazīstami kā grupas Medieval Child sastāvs, taču tās dalībnieki spēlējuši arī tādās grupās kā Church of Peace and Love, Acid Rain un Morning After.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV