Otrdiena, 24.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Agris, Agrita;

Nīla Janga labdarības lielkoncertā – "Arcade Fire", Edijs Veders un citi

Mārtiņš Zviedris, 08.09.2011. 13:55

Lai atbalstītu Tilta skolu (Bridge School) – izglītības iestādi bērniem ar sevišķi smagām fiziskām un sarežģītām komunikācijas problēmām –, akcijas iniciatoram gadskārtējā akustiskajā koncertā pievienosies desmit solomākslinieki un muzikālas apvienības. Viņu vidū – arī "Foo Fighters", Deivs Metjūzs un Karloss Santana.
Nīla Janga labdarības lielkoncertā – "Arcade Fire", Edijs Veders un citi

Kā raksta žurnāls "RollingStone", koncerts notiks 22. un 23. oktobrī Mauntinvjūā Kalifornijā.

Jangs kopā ar sievu Pegiju skolu dibināja 1986. gadā, nespēdami atrast dēlam Benam piemērotu mācību iestādi.

Lai vāktu līdzekļus skolas uzturēšanai, kanādiešu mūziķis ik gadu rīko akustisku lielkoncertu un arī agrāk nav varējis sūdzēties par slavenību atsaucības trūkumu. Tilta skolas atbalsta koncertos uzstājušies Deivids Bovijs, "Metallica", Brūss Springstīns, Toms Veitss un dauzi citi pazīstami mākslinieki.

"Tas bija ģeniāli, neviens toreiz to nedarīja. Tas bija pirms "MTV Unplugged" laikiem. Arī laba iespēja samazināt koncerta izmaksas," Nīla Janga dzīvesbiedre intervijā "RollingStone" pērn atcerējās pirmo akustisko labdarības koncertu.

Jangs ir vienīgais, kas šajā koncertā uzstājas katru gadu. Nākamie visbiežāk (astoņas reizes) sarīkojumā spēlējušie ir "Pearl Jam".

Foto: Nīls Jangs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV