Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Bubamara" tur Martu uz vadiem, sērfo un sapņo

Mārtiņš Zviedris, 08.09.2011. 14:03

Septembra vidū pasaules mūzikas krogā Audēju ielā 8 gaidāms grupas Marta debijas albuma atvēršanas koncerts, B-Sea Surfers piedāvāta iespēja iejusties kaliforniešu sērfotāju vai Tarantīno filmu ļaundaru ādā un svaigs, melodisks, pusakustisks roks grupas Inlay sniegumā.
"Bubamara" tur Martu uz vadiem, sērfo un sapņo

Ceturtdien, 15. septembrī, no pulksten 21 klausītāju ausis lutinās jaunās grupas Inlay (http://muzika.draugiem.lv/inlay/) daiļrade. Kolektīvs savu mūziku dēvē par softroku, latviski runājot, maigo roku, spēlē pusakustiski aranžētas skaistas, melodiskas dziesmas ar atmiņā paliekošu sapņainu, pārdompilnu noskaņu.

Piektdien, 16. septembrī, pulksten 22 – grupas Marta (http://www.grupamarta.lv/) skaņu albuma "Pasaki Martai, lai ir uz vadiem" atvēršanas svētku koncerts. 2006. gadā dibinātais rokkolektīvs, kura dalībnieki ir no trim Latvijas novadiem, vasaras nogalē iznākušajā debijas platē apkopojis piecu gadu veikumu. Dziesma "Garausis" jau piecas nedēļas ir radio NABA atzītāko jauno latviešu kompozīciju sarakstā un pašlaik atrodas trešajā vietā. Martas jaunrade apliecina vēlmi nevis tieši ietekmēties no kāda atsevišķa popmūzikas vai rokmūzikas strāvojuma, bet iet savu ceļu, radot eklektiskas dziesmas, kurās netrūkst ne ironijas, ne teatrālisma, ne zināmas skumju un apceres devas. Ansambļa kompozīcijās saklausāma radniecība ar dzīvespriecīgu mūziku, kas ieguvusi komēdijroka apzīmējumu, arī ar postpanku un folkroku. Lielu uzmanību kolektīvs pievērš arī priekšnesuma vizuālajai pusei. Grupas skatuvisko tēlu veido modes māksliniece Sanita Simtniece. Pēc koncerta vakaru piemēroti eklektiskā garā turpinās radio NABA dīdžejs Tanheizers.

Sestdien, 17. septembrī, no pulksten 22 grupas B-Sea Surfers (http://www.youtube.com/user/BSeaSurfers) sniegumā būs iespēja baudīt Latvijā reti dzirdamo surf rock – mūziku, kas var rosināt iztēloties jautru sērfošanu Kalifornijas pludmalē vai atcerēties tikpat bezbēdīgo, bet vardarbības pārpilno Kventina Tarantīno burlakfilmu skaņu noformējumu. Vakaru turpinās DJ Ma.Be.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Ceturtdien, 22. septembrī, plkst.21 – Revo& Guarana; plkst.22 – DJ Ma.Be;
Piektdien, 23. septembrī, plkst.22 – Karmafree, cilpmašīnu spēlmaņu konkurss un DJ Tribe;
Sestdien, 24. septembrī, plkst.22 – KuchenBeat;
Piektdien, 30. septembrī, plkst.22 – Obscurus Orbis;
Sestdien, 8. oktobrī, plkst.22 – Pulsa efekts;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva);
Ceturtdien, 3. novembrī, plkst.21 – Ninkns suns nikns suns (Igaunija).

Ieeja – bez maksas

Foto: grupa Marta. Foto (c) Mordis Slivāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV