Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā viesosies džeza vokālā grupa Les Voice Messengers

Linda Bērziņa, 14.09.2011. 13:06

10. decembrī kino Rīga/ Splendid Palace lielajā zālē uzstāsies viena no izcilākajām Eiropas vokālā džeza grupām - Les Voice Messengers.
Rīgā viesosies džeza vokālā grupa Les Voice Messengers

Mūzikas izdevums „Classica Répertoire' ir atzinis Les Voice Messengers par labāko vokālā džeza grupu Francijā. Kolektīvs mūzikā apvieno džeza orķestra enerģiju ar vokālā ansambļa poētiski muzikālo šarmu.

Les Voice Messenger savā repertuārā iekļauj skaņdarbus no mūsdienu džeza personībām kā Count Basie, Oliver Nelson, Horace Silver un citiem.

Grupas līderis un tās vadītājs Tjerī Lalo (Thierry Lalo) ir kompnists un aranžētājs, kurš iedvesmojies no pasaulslaveniem mūziķiem kā Bill Evans, Wynton Kelly, Miles Davis, Horace Silver un daudziem citiem. 2002. gadā Tjerī Lalo saņēma balvu „ Gada jaunais mūzikas talants" par mūziku operai „Ramdam", kas tika citu starpā izrādīta arī Parīzes Nacionālajā operā.

Emocijas un dzeja spēlē svarīgu lomu Les Voice Messengers mākslinieku dzīvē, viņu daiļradē tiek iekļautas Baudelaire, Apollinaire, Milosz un citu francūžu dzejas izlases, inovatīvā veidā Tjerī Lalo tās apvieno ar mūziku, radot elegantu džeza un franču valodas apvienojumu.

„...labākā franču vokālā džeza grupa (...) Nepalaidiet garām šo nevainojamo un unikālo franču brīnumu." Classica Répertoire

Sastāvs : Amélie Payen, Rose Kroner, Chloé Cailleton, Solange Vergara, Manu Inacio, Larry Browne, Sylvain Bellegarde, Edward Randell – vokāls, Thierry Lalo – klavieres, Gilles Naturel - kontrabass, François Laudet – bungas.

www.rigasritmi.lv

Foto: Les Voice Messengers. Foto (c) marydor.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV