Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Latvijas Radio koris sniegs četrus koncertus "Mīlas valši"

Elīna Karaseva, 14.09.2011. 15:09

Latvijas Radio koris un diriģents Sigvards Kļava septembrī apceļos Latvijas koncertzāles ar programmu „Mīlas valši", pavisam to atskaņojot četros koncertos, kas notiks Mazsalacā, Skrīveros, Jumpravā un Rīgā, Spīķeru koncertzālē.
Latvijas Radio koris sniegs četrus koncertus "Mīlas valši"

„Mīlas valšu" programmā līdzās Brāmsa visskaistākajām melodijām un saskanīgākajiem kora sabalsojumiem skanēs Ērika Ešenvalda romantisko eņģeļu spārnu vēdas, Jura Ābola skaniskās izjūtas pēc franču renesanses dzejas un latvju dzejdara Fallija mazliet bezkaunīgo dzejoļu lasīšanas, Artura Maskata jaunākās izklaides valša ritmā, kā arī Pētera Butāna iespaidi iz Čaka 30. gadu Rīgas krogu trakuma, ermoņiku smaržas un šņabja garšas noskaņās.

1856. gada maijā Johanness Brāmss (viņam 23) raksta Klārai Šūmanei (viņai 36): "Es vēlos, kaut varētu rakstīt Tev tikpat maigi kā es Tevi mīlu un izteikt visu labo, ko novēlu Tev. Tu esi tik bezgalīgi dārga man, dārgāka nekā es spēju izteikt... Raksti man jauku vēstuli jo drīz. Tavas vēstules ir kā skūpsti." Lūk, atspēriena punkts, uz kura būvēta programma "Mīlas valši" jūtu pārpilnām sirdīm. Koncertos stāstnieks Orests Silabriedis atklās abu mūzikas dižgaru sarakstes lappuses, savukārt par muzikālo labskanību rūpēsies pianisti Dace Kļava, Aldis Liepiņš un kontrabasists Kristaps Pētersons.

„Ak, cik maigi straume vijas caur pļavu, ak, cik burvīgi ir, kad mīlestība atrod mīlestību" – tā sapņo dzejnieks Georgs Frīdrihs Daumers Johannesa Brāmsa „Mīlas valšu" tekstos, savukārt diriģents Sigvards Kļava šo programmu dēvē par ideālās mīlestības meklējumu ceļu.

Programma „Mīlas valši" skanēs 21. septembrī plkst. 18.30 Mazsalacas kultūras centrā,
22. septembrī plkst. 19.30 Spīķeru koncertzālē, 24. septembrī plkst. 15.00 Skrīveru kultūras namā un plkst. 19.00 Jumpravas kultūras namā.

„Mīlas valši" šogad aprīlī jau skanēja Ogres novada kultūras centrā un Ķekavas pagasta Doles tautas namā.

Koncertu rīkotājs – "Latvijas Koncerti".

Informācija un koncerta videofragmenti pieejami:

www.radiokoris.lv un www.latvijaskoncerti.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV