Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" – folkroks pusducī Eiropas valodu, īru danču stundas, mūsdienu dzīvās elektronikas konkurss un dejas ska huligānu vadībā

Mārtiņš Zviedris, 19.09.2011. 09:24

Pasaules mūzikas krogam Audēju ielā 8 gads apritēs novembrī, bet, svinot brālīgo kaimiņu – turpat aiz stūra Kalēju ielā 54 atrodamās mājīgās dzīvokļkafejnīcas Leningrad – trīsarpus gadus, "Bubamarā" septembra pēdējā nedēļas nogalē gaidāmas dzimšanas dienas svinību cienīgas vērienīgas un jesras norises: piektdien – Latvijā pirmais loop station jeb cilpmašīnu spēlmaņu pasaules čempionāta atlases posms, ko sadarbībā ar krogu rīko mūziķu duets Karmafree, sestdien – grupas KuchenBeat diriģēts pozitīvs ska ārprāts. Svinību nedēļas nogali svētdien noslēgs viesi no Ukrainas – Spiritual Seasons, kas pusducī valodu atskaņo Ziemeļvalstu, Centrālās un Rietumeiropas tautu mūzikā sakņotu kolorītu folkroku, kā arī ierāda īru deju soļus.
"Bubamarā" – folkroks pusducī Eiropas valodu, īru danču stundas, mūsdienu dzīvās elektronikas konkurss un dejas ska huligānu vadībā

Ceturtdien, 22. septembrī, no pulksten 21 par "Bubamaras" viesiem tīkamāko nedēļas nogales priekšvakara muzikālo noformējumu rūpēsies DJ Ma.Be.

Muzicēšana ar cilpmašīnām (angliski – loop stations) ir mūsdienu elektroniskās un dzīvās mūzikas sintēzes spilgts piemērs: pāris mūziķu, izmantojot tā dēvēto cilpu - semplu ierakstu – tehniku, ko mēdz papildināt ar vokālu elektriskajiem stīgu instrumentiem, spēj radīt stilistiski plašu skaņu mākslu, kas pilnskanīguma ziņā atgādina daudzu cilvēku ansambļa uzstāšanos. Latvijā pēdējā laikā arvien lielāku pazīstamību iemanto šā muzicēšanas virziena talantīgu pārstāvju duets Karmafree (http://www.myspace.com/karmafreelife) – dziedātāja Māra un basģitārists Dmitrijs, kas guvuši koncertpieredzi Lielbritānijā un nu labu laiku uzstājas arī dzimtenē. Bubamarā, kas nedēļas septembra pēdējā nedēļas nogalē kopā ar kafejnīcu Leningrad svinēs kaimiņu trīsarpus gadu pastāvēšanu, piektdien, 23. septembrī, no pulksten 22 notiks Karmafree rīkotā cilpmašīnu spēlmaņu pasaules čempionāta Latvijas atlase. Visu dalībnieku priekšnesumus paredzēts filmēt un nosūtīt Ziemeļeiropas atlasei. Tur žūrija izvēlēsies divus finālistus, kas dosies uz galasacensību Vācijā nākamā gada sākumā. Pieteikties un vairāk uzzināt par konkursu var, rakstot uz e-pasta adresi looplatvia@gmail.com. Informācija atrodama arī profilā sociālajā tīklā draugiem.lv – http://www.draugiem.lv/loop. Pēc lūperu konkursuzstāšanos maratona, kas sola beigties pāris stundu pēc pusnakts, neprātīgas dejas garantēs virtuozais dīdžejs Disco-Jew no Somijas. Viņa fonotēkā – dejojamas skaņas no roka līdz electro, drum 'n bass un varbūt arī kas no aizgājušo gadu desmitu funk un R'n'B garā ieturētās melnās mūzikas.

Sestdien, 24. septembrī, pulksten 22 uz skatuves kāps grupa KuchenBeat (http://www.myspace.com/kuchenbeat), kas pēdējā laikā piedzīvojusi dažas izmaņas sastāvā, bet, pašu vārdiem, paliek tie paši rūdītie Rīgas ska huligāni – apveltīti ar līdzšinējo spēju kopš pirmajām uzstāšanās minūtēm publiku neglābjami aplipināt ar traku dejotvēlmi.

Ar to nedēļas trakās dejas nebeigsies, jo svētdien, 25. septembrī, no pulksten 20.30 uz koncertu aicina Eiropas tautiskās mūzikas lietpratēji Spiritual Seasons (http://www.spiritual-seasons.net/) no Ukrainas. Viņi, izmantojot gan senus akustiskos, gan mūsdienu elektriskos instrumentus, pusducī valodu atskaņo kolorītu, dzīvesspēka pilnu folkroku, kas sakņots īru, zviedru, norvēģu, somu, vācu un Overnas novada (Francijas vidienē) tautas mūzikā. Kopā ar mūziķiem ceļojošā dejotāja apmeklētājiem ierādīs īru iecienītāko deju soļus.

Notikumi turpmākajās nedēļās:

Piektdien, 30. septembrī, plkst.22 – Obscurus Orbis;
Sestdien, 1. oktobrī, plkst.22 – FunCOOLIo;
Sestdien, 8. oktobrī, plkst.22 – Pulsa efekts;
Svētdien, 25. septembrī, plkst.20.30 – Spirtual Seasons (Ukraina);
Svētdien, 16. oktobrī, plkst.16 – Marija& Prans Kentra (Lietuva);
Otrdien, 25. oktobrī, plkst.21 – Toma Veitsa skaņu albuma Bad as Me atvēršanas svētki – ieraksta klausīšanās ballīte;
Ceturtdien, 3. novembrī, plkst.21 – Ninkns suns nikns suns (Igaunija).

Ieeja – bez maksas.

Foto: Sprirtual Seasons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV