Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

JVLMA Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts

EasyGet.lv, 22.09.2011. 09:15

27. septembrī plkst. 18:00 JVLMA Lielajā zālē ar īpaši mundru un optimistisku koncertprogrammu JVLMA atklāj sava simfoniskā orķestra koncertsezonu, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce. Šajā koncertā skanēs trīs dažādi simfoniskās mūzikas paraugi. Īpašu dzirksti programmai piešķirs Jozefa Haidna Militārā simfonija, savukārt, atzīmējot ungāru komponista Ferenca Lista 200 gadu jubileju, klausītājus patīkami iepriecinās Lista Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri un simfoniskā poēma Prelīdes.
JVLMA Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts

Sezonas atklāšanas koncertu diriģēs Andris Vecumnieks un kopā ar orķestri pirmo reizi muzicēs prof. Arņa Zandmaņa studente - jaunā, talantīgā pianiste Sintija Šteinkopfa.

Arī uz šo koncertu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija piedāvā savlaicīgu un ērtu biļešu iegādi SIA „Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 2.

Atklāšanas koncerta pārsteigums klausītājiem pianiste Sintija Šteinkopfa par sevi stāsta: „Man ir liels gods atklāt simfoniskā orķestra jauno sezonu un tajā pat laikā liela atbildība diriģenta, orķestra, mācībspēku un klausītāju priekšā. Esmu patīkami saviļņota koncerta gaidās, jo muzicēt ar simfonisko orķestri ir viens no bērnības sapņiem, kurš nu tiks īstenots kopā ar maniem studiju biedriem. Šis koncerts ir ne vien atspēriena punkts radošajai izaugsmei, bet arī iespēja izbaudīt gatavošanās procesā ieguldītā darba augļus. Šajā koncertā mūzikas valodā vēlos uzrunāt klausītājus, lai radītu vienotu muzikālu pārdzīvojumu.
Dzimusi esmu 1990.gada vasarā, mūzikas studijas sāku jau no 4 gadu vecuma. Mācījos Jelgavas Mūzikas vidusskolā pie skolotājas Meldras Krūmiņas no sagatavošanas klases līdz pat vidusskolas beigām. Paralēli klavierspēlei dziedu Jelgavas Valsts ģimnāzijas jauktajā korī "Skali", piedalos Dziesmusvētkos un esmu koncertmeistare Jelgavas pilsētas un vairākiem rajona koriem. Jau 10 gadus dejoju vēderdejas un jau trešo gadu esmu vēderdeju skolotāja Bērnu un Jauniešu centrā "Junda". Esmu piedalījusies dažādos festivālos Latvijā, Lietuvā; Latvijas un Starptautiska mēroga konkursos ieguvu atzinību - Talants Latvijai 1.vieta (2006), diplomande Starptautiskajā B. Smetanas konkursā Čehijā, Pilsenē (2006), un piedalīšanos Starptautiskajā pianistu konkursā Horvātijā, Osijekā (2009). Esmu papildinājusies dažādās meistarklasēs pie Latvijas un ārzemju pedagogiem."

Foto: Sintija Šteinkopfa. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV