Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Eiropas zvaigznes - stīgu kvartets Navarra koncertēs Melngalvju namā

EasyGet.lv, 23.09.2011. 09:25

„Latvijas Koncerti" aicina novērtēt Rudens kamermūzikas festivāla īpašā viesa – Navarra String Quartet (Lielbritānija) - sniegumu Melngalvju namā 28. septembrī koncertā „Haidna, Bēthovena un Vaska stīgu kvarteti", informē „Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica. Navarra piedalās festivālā, atsaucoties festivāla patrona Pētera Vaska īpašajam uzaicinājumam.
Eiropas zvaigznes - stīgu kvartets Navarra koncertēs Melngalvju namā

Navarra String Quartet ir viena no slavētākajām jauno mūziķu vienībām pašreizējā pasaules mūzikas arēnā. Līdztekus daudzām balvām un uzslavām par koncertiem un ieskaņojumiem kvartets saņēmis lielākā mūzikas gadatirgus MIDEM 2008 jauno mūziķu balvu par izcilību.

Navarra veiktais Pētera Vaska pirmo triju stīgu kvartetu ieskaņojums žurnāla BBC Music Magazine recenzijā novērtēts ar divreiz piecām zvaigznītēm, kas ir augstākais iespējamais rezultāts.

Rīgas koncertā skanēs Ludviga van Bēthovena un Jozefs Haidna Stīgu kvarteti, kā arī Pētera Vaska Trešais stīgu kvartets.

Navarra sastāvā spēlē: Magnuss Džonstons, I vijole; Marija Plūmahere, II vijole; Simone van der Gīsena, alts; Nataniels Boids, čells.

Šie četri mūziķi studēja Ziemeļu Karaliskajā Mūzikas koledžā pie Kristofera Raulenda un Alistera Teita un Ķelnē pie pasaulslavenā "Albana Berga kvarteta" mūziķiem. Viņi uzstājušies Londonas Vigmora zālē, Bātas festivālā, Oldburgā, Amsterdamas Concertgebouw, Francijā (citstarp arī kā Eksanprovansas festivāla laureāti), Šveicē, Itālijā, Īrijā un Nīderlandē. 2010. gadā kvartets debitēja Londonas vasaras festivāla BBC Proms kamermūzikas koncertu sērijā ar pianistu Frančesko Pjemontēzi. Šajā pašā gadā Navarra String Quartet ieskaņoja arī savu pirmo albumu – Pētera Vaska pirmos trīs stīgu kvartetus, un šis ieraksts notika autora klātbūtnē. Žurnāls Gramophone šīgada maijā rakstīja: "Atmiņā visilgāk paliek Vaska "Melodijas" satriecoši dziedošais pilnskanīgais tonis. Skaņu ierakstu nama Challenge Classics neatturami dzīvīgā skaņa liek burtiski palikt bez valodas." Savukārt BBC Music Magazine recenzēja, sakot: "Visi trīs skaņdarbi ir uzbūvēti ar gandrīz grafisku precizitāti, kvarteta mūziķi liek klausīties ar neatslābstošu interesi, turklāt atskaņojums fiksēts ar visdzīvīgāko iespējamo skanējumu."

Par šo jauno mūziķu BBC Proms 2010 festivālā spēlētajiem stīgu kvarteta žanra ciltstēva Haidna opusiem Independent rakstīja: "Viņiem piemīt silti noapaļots un vienreizēji izteiksmīgs skanējums, kas perfekti piestāv Haidna mūzikai. Koncerts apliecināja, ka Navarra String Quartet jau patlaban pieder pie vislabākajiem iespējamiem Haidna mūzikas interpretiem."

Biļetes „Biļešu paradīzes" kasēs un koncerta norises vietā. Pensionāriem un studentiem 50% atlaide.

Informācija: www.latvijaskoncerti.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV