Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Starptautiskā mūzikas diena koncertzālē "Ave Sol"

EasyGet.lv, 28.09.2011. 16:01

1. oktobrī plkst. 19:00 koncertzālē "Ave Sol", Rīgā, Citadeles ielā 7, skanēs koncerts ar jauno talatu piedalīšanos, informē Ilona Brūvere.
Starptautiskā mūzikas diena koncertzālē "Ave Sol"

Pirmo Starptautisko mūzikas dienu plaša sabiedrība atzīmēja 1975 . gada 1. oktobrī, aizsākot jaunu, UNESCO Starptautiskās mūzikas padomes rosinātu iniciatīvu ar mērķi veicināt estētisko vērtību un mūzikas pieredzes izpratni, kā arī radošās apmaiņas iespējas Eiropā un pasaulē. Arī šogad sevi apliecināt līdzās izciliem Latvijas izpildītājiem un ārzemju viesmāksliniekiem tiek dota talantīgiem topošajiem mūziķiem.

Starptautiskās Mūzikas dienas koncertā piedalīsies jaunais tenors Ikars Samardžijevs, mecosoprāns Zanda Švēde un soprāns Annija Putniņa, bet brīnumbērns - čellists Svens Gotvoni muzicēs kopā ar citiem jaunajiem izpildītājmāksliniem. Svenam ir tikai septiņi gadi. Koncertā muzicēs tādi jauni un daudzsološi pianisti kā Iļja Domņins un Georgijs Osokins. Osokins ir starptautisku konkursu laureāts, divkāršs Latvijas mūzikas skolu audzēkņu klavieru duetu valsts konkursu laureāts, ieguvis 1.vietu, Starptautiskajā Aleksandra Skrjabina konkursā Parīzē IX Concours International de Piano, kā arī 11. Starptautiskā akadēmiskās mūzikas pianistu konkursā Jūrmalā (2010) Koncertējis Latvijā, Francijā, Vācijā, Igaunijā un Lietuvā.

Jauno solistu programmā iekļauti pasaulē pazīstamu komponistu darbi: dziedājumi no operām Ponkielli/ Džokonda, Rosini/ Seviļas bārdzinis, Čaikovskis/ Jevgeņijs Oņegins, Gluks/ Orfejs. Ofenbahs/Hofmaņa stāsti un Verdi/ Rigoletto skanēs Ikara Samardžijeva, Zandas Švēdes un Annijas Putniņas izpildījumā.

Jaunie mūziķi koncertā atskaņos Ferenca Lista, Ludviga van Bēthovena un Aleksandra Grečaņinova skaņdarbus. Čellists Svens Gotvoni Starptautiskās mūzikas dienas programmai kopā ar pedagogu Ivaru Bezprizvanovu izvēlējies Bēthovena Kontrdeju un Grečaņinova Jautro zemnieku. Pasniedzējs ir Latvijas Nacionālās operas orķestra čellists. Svena mamma stāsta, ka Svens sācis spēlēt čellu piecu gadu vecumā. Lielais brālis spēlē vijoli un mazais paziņojis, ka viņš sev noteikti grib izvēlēties kādu lielāku instrumentu. Svens Gotvoni jau otro gadu mācās Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā. Ģimenē interese par stīgu instrumentiem saglabājusies trešajā paaudzē. Mazā čellista vecaistēvs ir vijolnieks, bet tētis vijoļu meistars. Bērni jau no mazām dienām dzīvo kopā ar stīgu instrumentiem. Svenam patīk koncertēt, viņš daudz laika pavada pie čella. Visgrūtāk spēlēt ik dienu ir vasarā, kad vairāk kā čellu, gribas uzspēlēt futbolu, piebilst jaunais mūziķis.

Ieejas maksa koncertā – 1 LVL.

Koncertu piedāvā Kultūras iestāžu apvienība .

Vairāk informācijas: www.kulturasapvieniba.riga.lv

Foto: Svens Gotvoni. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV