Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Rīgā viesosies Ensemble Roma Sinfonietta no Itālijas

EasyGet.lv, 29.09.2011. 13:13

7. oktobrī plkst. 19.00 ar vienīgo Dž. B. Pergolēzi Kalpone - kundze /La Serva Padrona/ koncertuzvedumu Rīgā, Mūzikas akadēmijā viesosies Ensemble Roma Sinfonietta, informē JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Komiskās operas Kalpone - kundze /Džennarantonio Federiko intermeco Džovanni Batistas Pergolēzi mūzika/ redzēsim solistus Damiāna Mici, Dario Čotoli, diriģents - Fabio Maestri, režija - Čezare Skartons, kostīmi – Artemīzija.

Šis kompaktais teatrālais sacerējums ar tikai trīs personāžiem, viens, no kuriem nedz dzied, nedz runā, ieņem ļoti nozīmīgu vietu mūzikas un īpaši opermūzikas vēsturē. Kalpone kundze iezīmē svarīgu pavērsienu vesela laikmeta muzikālajā gaumē: tas ir precīzs ikdienas dzīves atainojums ar tās vienkāršajiem priekiem un bēdām, kas pārdroši ielaužas uz visu Eiropas teātru skatuvēm, padarot melodrāmu, mītiskos varoņus, austrumu ķēniņus un citu komiskās operas atribūtiku par vecmodīgu un nevajadzīgu. Kalpone – kundze bija revolūcija, reālistiska un buržuāziska teātra dzimšana. Opera guva nedalītus panākumus, padarot tās autoru par slavenību ļoti īsā laikā. Diemžēl Pergolēzi mira jau 26 gadu vecumā, atstājot aiz sevis leģendāra romantiķa slavu.

Ensemble Roma Sinfonietta sastāvā ir mūziķi no Roma Sinfonietta orķestra, kurš no 1993. gada sadarbojas ar daudziem ievērojamiem komponistiem un kuram ir pastāvīga koncertsezona Romas Universitātē. Viens no orķestra galvenajiem uzdevumiem ir saglabāt un pievērst publikas uzmanību interesantiem, bet reti atskaņotiem mūzikas šedevriem. Vairāk nekā 14 gadus orķestris uzstājies kopā ar slaveno Itālijas kino mūzikas komponistu Ennio Morikoni prestižākajos teātros un koncertzālēs.

Vienīgais koncerts Latvijā notiek ar Itālijas Ārlietu ministrijas un Itālijas vēstniecības Rīgā atbalstu par godu Itālijas apvienošanās 150. gadadienai. Šī programma tiks atskaņota arī Tallinā, Viļņā un Kijevā.

Biļešu iegāde SIA „Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena Ls 3; pensionāriem, studentiem un skolēniem, uzrādot apliecības – Ls 1.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV