Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Brāļu Petrausku jaunā CD prezentācijas koncerts

EasyGet.lv, 29.09.2011. 14:33

Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros „Latvijas Koncerti" aicina klausītājus uz Oskara un Raimonda Petrausku jaunā albuma Mia prezentācijas koncertu Melngalvju namā 4. oktobrī plkst. 19:30, informē "Latvijas Koncerti" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.
Brāļu Petrausku jaunā CD prezentācijas koncerts

Oskars Petrauskis (saksofons) un Raimonds Petrauskis (klavieres) ir viens no Latvijas biežāk koncertējošiem duetiem – abi mūziķi guvuši lieliskus panākumus gan starptautiskos konkursos, gan festivālos, gan koncertos Latvijā un Eiropā.

„Mia ir mūsu pirmais albums, ko ieskaņojām kā duets," stāsta Petrauski. „Ar šiem darbiem esam uzvarējuši starptautiskos konkursos, uzrunājuši klausītājus gan Latvijā, gan pasaulē. Albums ir kā īpašs veltījums mūsu vecākiem, mūsu skolotājiem, arī mums pašiem un Jums, mūsu klausītāji!"

Brāļi Petrauski jau vairākus gadus sapņoja par albumu, kurā būtu apkopots šīs panākumiem bagātās koncertdarbības repertuāra pamatkodols. Disks ieskaņots Rīgas Latviešu biedrības Lielajā zālē, kur atrodas viens no Rīgas labākajiem Steinway flīģeļiem. "Sadarbībā ar skaņu režisoru Normundu Slavu atradām zāles stūrīti, kur vislabāk skan," saka Oskars Petrauskis. Diska nosaukums ir MIA, tā sauc zviedru komponista Jonasa Forsela skaņdarbu, kas iekļauts albumā. Vēl diskā būs dzirdama brāļu bieži spēlētā Takasi Josimacu "Pūkainā putna sonāte", Florāna Šmita "Leģenda", Fransuā Borna brīnumvirtuozā Fantāzija par "Karmenas" tēmu, kā arī Andra Vecumnieka un brāļu Petrausku kopdarbs – kadence no Koncerta saksofonam, klavierēm un orķestrim.

Foto: Oskars Petrauskis un Raimonds Petrauskis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV