Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Indijas flautas maģija Maestro GS Radžana koncertā

EasyGet.lv, 30.09.2011. 11:42

Pasaules klases mūziķis, Indijas flautas Maestro GS Radžans kopā ar grupu 4.oktobrī plkst. 19:30 kino un koncertzālē „Splendid Palace" ("Rīga"), Elizabetes ielā 61, sniegs pirmo koncertu Rīgā, informē Jantra Music projektu koordinatore Jekaterina Volkova.

Jau divdesmit gadus Radžans ļoti veiksmīgi darbojas dažādas mūzikas jomās. Viņš ir sacerējis lielu daudzumu dziesmu hindi, malajalama un tamilu valodās, koru mūziku, bhadžanus, garīgās pielūgsmes dziesmas, mūziku mūsdienu dejām, teātra izrādēm, mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī klasisko žanru kompozīcijas. Viņš ir apceļojis visu Indiju, kā arī koncertējis daudzās pilsētās Francijā, Itālijā, Spānijā, Lielbritānijā, bijušajā PSRS, Ķīnā, Vācijā, Ungārijā, Beļģijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Apvienotajos Arābu Emirātos, Krievijā, Irānā un ASV kā koncertu flautists un kā komponists.

GS Radžans ir dzimis muzikālā ģimenē, un klasiskajā mūzikā viņu iniciēja viņa vecāki Gajatra (Gayatri) un GS Srikrišnans (GS Srikrishnan). Radžana prasmes vokālajā mūzikā izkopa tādi guru kā MD Ramanatans (MD Ramanathan) un Pudukods Krishnamurtis (Pudukode Krishnamurthi). Flautas spēles meistarību viņš apguva pie H. Ramčandra Šastrija Kalakšetra Mūzikas akadēmijā. Radžans jau no agrīna vecuma regulāri uzstājas Indijas Radio, un ir arī radošs komponists. Viņa muzikālā grupa "Malabarian-raga Symphony" ir ieguvusi uzslavas par viņa kompozīciju "Oāze", un to ir atzinīgi novērtējuši arī tādi indiešu klasiskās mūzikas meistari kā Pt. Ravi Šankars (Pandit Ravi Shankar) un Zubins Mehta (Zubin Mehta).

Šī mūziķa talants izpaužas viņa īpašajā attieksmē pret katru toni, skanējuma bagātībā un smalkumā. Viņa radītās melodijas spēcīgi uzrunā gan zinošus Indijas klasiskās mūzikas cienītājus, gan iesācējus Indijas mūzikas pasaulē.

Radžana grupas dalībnieki: Padmanabhans - mridangams, Andžana - tampura un Šuams - svaramandals.

Visiem, kas ir iegādājušies biļeti uz koncertu, tiek piedāvāta 15% atlaide visos restorānos "Ganbei" un "Thali" (uzrādot biļeti, līdz 31.12.2011).

Programmu organizē ILCC (Indo- Latvian Chamber of Commerce) sadarbībā ar Jantra Music Projects, un ar Indijas vēstniecības atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV