Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Sākas festivāla Baltica 2012 skates

EasyGet.lv, 30.09.2011. 14:08

No 5. līdz 10. jūlijam Latvijā notiks Starptautiskais folkloras festivāls Baltica 2012. Lai sagatavotos festivālam un veiktu dalībnieku atlasi, 2011. gada rudenī visā Latvijā norisināsies folkloras kopu un etnogrāfisko ansambļu skates, informē KNMC komunikāciju un sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Bika.

1. oktobrī Viļakā un 2. oktobrī Tilžā notiks pirmās skates – koncerti, uz kuriem aicināti visi interesenti.

Starptautiskais folkloras festivāls Baltica ir plašākie, sabiedrībā populārākie un pasaulē pazīstamākie tradicionālās kultūras svētki Baltijas valstīs. 2012. gadā festivāla Baltica tēma būs Ceļš.

„Ceļš pastāvējis paaudžu paaudzēs. Tas vieno mājas un pagastus, novadus un valstis. Tas ir arī dzīves ceļš, kas ved no pirts takas līdz mūža mājām. Būt ceļā nozīmē atgriezties, uzklausīt senču tradīcijas, kas nemainīgas gadu simtos. Pasaulīgais ceļš un garīgais ceļš. Ceļš saved kopā tuvus un tālus. Visus, kam svarīga tautas dzīvesziņa un tradīcijas šeit un pasaulē. Bet, lai kopā sanāktu, jāmāk lasīt ceļa zīmes. Meklēsim ceļu pie sava novada tradīcijām!"

Festivālā Baltica 2012 piedalīsies ap 150 Latvijas etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki.

Festivāls notiek saskaņā ar CIOFF (Starptautisko folkloras festivālu un tradicionālās mākslas organizāciju padomes) noteikumiem un kalendāru. 2011. gadā festivāls Baltica notika Lietuvā.

Starptautisko folkloras festivālu Baltica 2012 rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs sadarbībā ar Latvijas Folkloras biedrību.

Skašu grafiks un plašāka informācija: www.knmc.gov.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV