Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Jūras vārtos uzplauks Annas Sakses "Pasakas par ziediem"

EasyGet.lv, 03.10.2011. 11:12

Pēc daudzu skatītāju lūguma un labām atsauksmēm Annas Sakses "Pasakas par ziediem", bagātinātas ar Valta Pūces mūziku, neatkārtojamu Gundara Āboliņa stāstījumu un Ditas Krenbergas flautas interpretāciju, būs skatāmas teātra namā "Jūras vārti" 4. oktobrī plkst. 19:00, informē T/n "Jūras vārti" producente Iveta Ērkšķe.
Jūras vārtos uzplauks Annas Sakses "Pasakas par ziediem"

Izrāde nespēja atstāt vienaldzīgu nevienu no klātesošajiem skatītājiem, kuri izrādi noskatījās jau pavasarī. Gundara Āboliņa meistarība izplaucē visu ziedu krāšņumu un atklāj cilvēciskās jūtas, kuras skatītājs atpazīst un izdzīvo līdz smiekliem un asarām. Valta Pūce mūzika, Ditas Krenbergas sidrabainais flautas virmojums, Pētera Apses fotogrāfijas ļaus iebrist ziedu pļavā un saplūkt krāšņu ziedu pušķi dzīves krāsainībai, maigumam, skarbumam un mīlestībai. Anna Sakses "Pasakas par ziediem" šajā izrādē atdzimušas jaunā veidolā, ļaujot jaunajai paaudzei tās iemīlēt tikpat patiesi kā tiem, kas piedzīvoja šīs grāmatas pirmizdevumu.

Annas Sakses „Pasakas par ziediem" rakstīšanas vēsture iesākās gandrīz kā pasaka. Rakstniece kādā skaistā vasaras dienā brauca apciemot vecākus. Anna nolēma doties pa tuvāko ceļu caur mežu pa nepazīstamām takām. Anna gāja uz labu laimi pa silu, kamēr nomaldījās. Apjukusi, viņa apstājās – no meža noriņas plūda salds un reibinošs aromāts. Tāds ir tikai no nakts vijolēm – to maigajiem bālajiem ziediņiem uz trauslajiem stiebriem. Tēva mājā Anna nokļuva tikai nākamajā dienā. Viņai radusies sajūta, ka meža gari viņu novirza no ceļa. Šis savdabīgais ceļojums rakstniecei palika atmiņā uz ilgu laiku. Tā rādās pirmā pasaka no krājuma "Pasakas par ziediem" – „Nakts vijole".

Biļešu cena: Ls 4.00, 5.00, biļetes iegādājamas t/n "Jūras vārti" un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV