Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Baha kamermūzikas festivāls atklās rudens sezonu ar krāšņiem koncertiem

EasyGet.lv, 04.10.2011. 11:12

11. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla Rudens cikls šogad Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā un Mazajā ģildē piedāvās īpaši krāšņu un bagātu programmu, kurā apvienojušies daudzi jauni, bet jau pieredzes bagāti un slavu ieguvuši mākslinieki, informē festivāla preses koordinatore Sondra Lāce.
Baha kamermūzikas festivāls atklās rudens sezonu ar krāšņiem koncertiem

Rudens ciklu 2. novembrī atklās Pratum integrum, baroka trio no Maskavas. Visi jaunie mūziķi studējuši labākajās Eiropas baroka augstskolās un sadarbojas ar ievērojamākajiem rietumvalstu orķestriem un ansambļiem.

10. novembrī klausītāji tiksies ar pazīstamiem un iemīļotiem māksliniekiem programmā "Andress Mustonens un draugi". Viņam pievienosies Ramons Jaffe (čells), Aina Kalnciema (klavesīns) un viens no Vācijas slavenākiem pianistiem Andreas Frolihs.

Festivāla īpašais notikums ir gaidāms 15. novembrī projektā "Ceļojuma notis - Laika mašīna". Paolo Pandolfo, viens no šī brīža izcilākajiem viola da gamba virtuoziem, programmā atklās, kā renesanses un baroka instrumenti (viola, lauta, teorba) harmonizē ar modernās trompetes džezisko skanējumu un balss ekspresīvo skaņu, kas raksturīga modernajai un tautas mūzikai.

21. novembrī pirmo reizi Rīgā dzirdēsim poļu baroka ansambli Arte dei Sounatori. Jaunie poļu mūziķi aktīvi sadarbojas ar pasaulē slaveniem diriģentiem un solistiem, kā arī piedalījušies daudzos senās mūzikas festivālos.

Aizraujošs solās būt baroka orķestra Les Ambassadeurs (Francija) koncerts 26. novembrī. Orķestris tapis tikai šogad, tajā apvienojušies jauni, bet jau atzīti un pieprasīti mūziķi. Orķestri dibinājis diriģents un flautists Aleksis Kossenko, kurš jau ieguvis daudzas balvas kā solists, kā arī guvis pieredzi kā diriģents, sadarbojoties ar dažādiem orķestriem. Viņam raksturīga degsme, temperaments un spēja aizraut izpildītājus, tos iedvesmot uz radošām atklāsmēm koncerta laikā.

Festivāla noslēguma koncerts 6. decembrī aicinās tikties ar izcilām baroka "zvaigznēm" - tādām kā spāņu dziedātāji Nuria Riala (soprāns) un Karloss Mena (kontrtenors), kā arī beļģu baroka ansamblis Ricercar consort. Nuria Riala ir viena no mūsdienu spožākajām jaunajām baroka dziedātājām, Baha festivālā Rīgā jau viesojusies kopā ar ansambli L 'Arpeggiata , viņas albumi, kas tapuši slavenākajās ierakstu kompānijās, saņēmuši dažādu valstu apbalvojumus.

Vairāk informācijas: www.music.lv/bachfestival

Biļetes pieejamas visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: igauņu diriģents Andress Mustonens. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV