Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Liepājā viesosies internacionāls džeza kvartets „Z Park Quartet"

EasyGet.lv, 04.10.2011. 16:07

6. un 7. oktobrī Liepājā, viesnīcas „Fontaine Royal" klubā „Fire bar" viesosies džeza mūzikas grupa „Z Park Quartet", kuras kodols ir pazīstamais lietuviešu izcelsmes ģitārists Pranas Penktra, informē kluba pārstāvis Jānis Enkūzens.
Liepājā viesosies internacionāls džeza kvartets „Z Park Quartet"

„Z Park Quartet", kā daudzas mūsdienu džeza mūzikas apvienības, radās Nīderlandē, Pranas Penktra no Lietuvas un Stefans Goranofs no Bulgārijas izveidoja viegla jazz grupu, kas regulāri spēlēja dažādos Nīderlandes klubos, taču, ar laiku pieaicinot vairākus citus mūziķus, solisti Mariju Aliukaiti un daudz uzstājoties Balkānu valstīs, „Z Park Quartet" programma krietni papildinājusies ar lietuviešu folk, Balkānu, franču mūzikas un modernā džeza ietekmēm.

Nedēļas nogales koncerti klausītājus iepazīstinās ar daudzu pasaules valstu kultūrām gan caur mūziku, gan tradicionālām dažādu tautu dziesmām, ko lieliski papildina Marijas vokālais sniegums un viņas daudzo valodu prasme.

Ceturtdien, 6. oktobrī, „Z Park Quartet" uzstāsies instrumentāli, koncerta otrajā daļā uz skatuves kopā ar pamatsastāvu aicinot uz skatuves vietējos mūziķus, lai vienotos kopējā improvizācijas vakarā, jeb jam session. Savukārt piektdien, 7. oktobrī, būs iespēja dzirdēt „Z Park Quartet" koncertu vairāku stundu garumā, grupai izpildot gan oriģināldziesmas, gan dažādu tautu mūziku.

Abu vakaru sākums paredzēts plkst. 22:00, „Fire Bar" atrodas Liepājas viesnīcas „Fontaine Royal" telpās, Stūrmaņu ielā 1.

Foto: Z Park Quartet. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV