Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

Mūzika "Arsenālā" - rudens noskaņās

EasyGet.lv, 05.10.2011. 14:30

Ceturtdien, 20. oktobrī, plkst. 17.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" (Torņa ielā 1, Vecrīgā) norisināsies programmas „Mūzika "Arsenālā"" kārtējais muzikālais vakars, kurā uzstāsies Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkne Sandra Seržāne un operdziedātāja Inese Jasmane-Rūrāne, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.
Mūzika "Arsenālā" - rudens noskaņās

Kamermūzikas koncertā skanēs latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi klavierēm un stīgu instrumentiem, kurus papildinās operdziedātājas Ineses Jasmanes-Rūrānes sniegums. Koncerta dalībnieki ir pedagogu Vitas Bebres, Olgas Moskaļonovas, Osvalda Šneidera, Ilzes Zvaigznekalnes un Elizabetes Goļikovas skolnieki.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas klavieru nodaļas audzēkņi ar daudzveidīgām programmām uzstājas mūzikas un mākslas skolās, koncertē muzejos, izstāžu zālēs, kultūras centros, arī sociālās aprūpes un rehabilitācijas iestādēs, jo pedagogi topošajiem māksliniekiem māca ne tikai sasniegt profesijas augstumus, bet prast tālāk nodot mūzikas dvēselisko saturu. Stīgu instrumentu specialitāšu skolnieki sadarbībā ar klavieru un pūšaminstrumentu spēles nodaļas jaunajiem mūziķiem labprāt spēlē dažāda sastāva kameransambļos. Ansambļa muzicēšana vienmēr ir bijusi augsti novērtēta nacionāla mēroga konkursos, kā arī guvusi klausītāju atzinību koncertos.

Operdziedātāja Inese Jasmane-Rūrāne regulāri uzstājas kā soliste dažādos muzikālajos projektos un strādā par vokālo pedagoģi. Kopā ar mūzikas skolu audzēkņiem uzstājusies koncertu programmas „Muzikālās otrdienas" ietvaros Rīgas Svētā Pētera baznīcā un kultūras iestādēs visā Latvijā, darbojusies Māra Čaklā dziesmu konkursa „Cik mēs viens par otru zinām" žūrijā.

Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkņu uzstāšanās Arsenālā jau kļuvusi par tradīciju – ar koncertiem muzeja apmeklētāji un mūzikas mīļotāji iepriecināti arī 2010. un 2011. gadā. Koncerts „Rudens noskaņās" sola klausītājiem bagātīgi niansētu emocionālo pārdzīvojumu, kuru var sniegt tikai mūzikas māksla.

Ieeja pasākumā - bez maksas.

Par programmu „Mūzika "Arsenālā""

Pateicoties Cēsu Vēstures un mākslas muzeja atsaucībai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls kopš 2010. gada rudens ir radusies iespēja klausīties klavieru mūzikas skaņas. Lai izmantotu Arsenāla vestibila skanējuma šarmu ar bagātīgo akustiku un šajā grūtajā laikā iepriecinātu sabiedrību ar mūzikas radīto spēku, tika aizsākta bezmaksas izklaides programma „Mūzika Arsenālā". Programmas ietvaros galvenā uzmanība tiek koncentrēta uz mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu un skolotāju veikumu. „Mūzika Arsenālā" ir ne tikai iespēja jaunajiem censoņiem izrādīt savas prasmes plašākas publikas priekšā, bet arī sniegt baudījumu un prieku mūzikas cienītājiem.

Foto: Vijolniece, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas audzēkne Sandra Seržāne. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV