Piektdiena, 27.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Ilgonis, Ādolfs;

"Bubamarā" – džezs un blūzs no dienvidu un austrumu kaimiņvalstīm

EasyGet.lv, 07.10.2011. 09:15

Audēju ielā 8 nākamnedēļ klausītājus gaida jazz, blues un citas pasaules mūzikas krogā iederīgas skaņas no Lietuvas un Krievijas, eksperimentālas elektronikas interpretācijas ar folkroka izteiksmes līdzekļiem un apmeklētājiem pazīstams blūza un panka mikslis, informē pasaules mūzikas kroga "Bubamara" programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
"Bubamarā" – džezs un blūzs no dienvidu un austrumu kaimiņvalstīm

Ceturtdien, 13. oktobrī, neilgi pirms pusnakts uz skatuves kāps grupa El Tango no Vjatkas Krievijā. Viesi spēlē gan apcerīgas blūza iedvesmotas kompozīcijas (http://www.youtube.com/watch?v=g-VoFPiqv3U), gan lirisku un gaumīgu džezu (http://www.youtube.com/watch?v=WCfz9fkQKmU). Pirms un pēc viņu uzstāšanās par iederīgu vakara noskaņu gādās DJ Ma.Be.

Piektdien, 14. oktobrī, no pulksten 22 uz pancīgi blūzīgām trakulībām aicinās kroga senie paziņas Adamsu famīlija (http://muzika.draugiem.lv/raitisdziedtjs/).

Sestdien, 15. oktobrī, no pulksten 22 nepieradinātās mākslas cienītājus gaida otrā folk/ electro nakts Dvēseles spogulis. Tajā paredzēta Jura Efnera (http://www.wix.com/jurisefneris/art) gleznu izstādes atklāšana. Muzicēs melodiskās industriālās mūzikas (darkwave/ EBM) apvienība Dark Nexus (http://www.draugiem.lv/darknexus) un gaisīgās rokpsihedēlijas meistari The Black Tea (http://www.draugiem.lv/theblacktea/). Eksperimentālās elektronikas projekta I.T.I. No Frame (http://www.draugiem.lv/itinoframe/) mūziku, kurā saklausāms šamaņu rituālu skaņu noformējums, new wave, triphop, dark ambient un industrial, atdzīvinās grupas Buzajev Blues Band un vētraini dzīvespriecīgo, vizuāli nereti šokējošo roka komediantu Gapoljeru (http://muzika.draugiem.lv/gapoljeri) spēlētie dzīvie instrumenti. Vakara noskaņu neofolk garā bagātinās DJ Sinisters.

Svētdien, 16. oktobrī, uz muzikālo pēcpusdienu pulksten 16 ielūdz pieredzējuši lietuviešu džeza mūziķi – ģitārists Prans Kentra (http://www.myspace.com/pranaskentra) un Marija Aljukaite, kas dzied arī franciski un portugāliski un kuras repertuārā ir daudz brazīliešu mūzikas.

Notikumi turpmākajās nedēļās:
Piektdien, 21. oktobrī, plkst.22 – Balkan Zoo;
Otrdien, 25. oktobrī, plkst.21 – Toma Veitsa skaņu albuma Bad as Me atvēršanas svētki – ieraksta klausīšanās ballīte;
Ceturtdien, 3. novembrī, plkst.21 – Ninkns suns nikns suns (Igaunija);
Piektdien, 4. novembrī, plkst.22 – Rolands Ūdris& Jānis Abens;
Pirmdien, 28. maijā, plkst.20:30 – Ni (Austrija).

Ieeja – bez maksas

Foto: Prans Kentra un Marija Aljukaite. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV