Ceturtdiena, 26.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Kurts, Knuts, Gundars;

Rīgā risināsies jaunās mūzikas festivāls „Arēna 2011"

EasyGet.lv, 12.10.2011. 09:50

Piektdien, 14. oktobrī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē ar koncertu „Balss sitaminstrumentu sfērās" sāksies jaunās mūzikas festivāls „Arēna 2011", kas risināsies līdz 1. novembrim, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem daudzkrāsainu koncertu programmu, sākot no akadēmiskās vokālās dziedāšanas priekšnesuma līdz pat operas uzvedumam korim un elektronikai, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Rīgā risināsies jaunās mūzikas festivāls „Arēna 2011"

Šogad festivāls „Arēna 2011" skanēs balss zīmē gan tradicionālajā kultūrā, gan avangarda estētikas iemiesojumā tas atklās visdažādākās balss „instrumenta" izpausmes, kas mūsdienu komponistu jaunradē paver jaunas skanējuma dimensijas. Viens no spilgtākajiem festivāla notikumiem būs Santas Ratnieces operas pirmuzvedums „Kara daba" korim un elektronikai. Jau par tradīciju kļuvis festivāla ietvaros rīkot jauno komponistu konkursu, dodot iespēju uz laikmetīgās mūzikas skatuves parādīties jauniem māksliniekiem. Šajā gadā konkursa moto ir „Balss teātris", lai rosinātu jaunos autorus atklāt muzikālā teātra iespējas un balss neierobežoto diapazonu. Konkursa fināla koncerts notiks Spīķeru koncertzālē.

Spīķeru koncertzālē notiks arī koncerts „Balss bez robežām", kurā klausītājiem tiks piedāvāts akadēmiskās dziedāšanas, jodelēšanas un džeza dziedājuma unikāls stilu sakausējuma priekšnesums. Festivāla laikā apmeklētāji varēs baudīt arī katoliskās vokālās mūzikas skanējumu koncertā „Litānija".

Festivālu „Arēna 2011" atbalsta Rīgas dome, to organizē biedrība „Jaunās mūzikas festivāls „Arēna"", koncerti notiks gan Latvijas Nacionālajā operā un Lielajā ģildē, gan Spīķeru koncertzālē un sv. Pētera baznīcā.

Papildinformācija: biedrība „Jaunās mūzikas festivāls „Arēna"" tālr.: 26555568, interneta vietne: www.arenafest.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV