Ceturtdiena, 26.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Kurts, Knuts, Gundars;

Izstāde „Kas ir Latvijas tekstilmākslas identitāte?"

EasyGet.lv, 13.10.2011. 09:03

Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras 50 gadu jubilejas projekta „Tekstils LV" ietvaros RISEBA Mediju telpā skatāma izstāde „Kas ir Latvijas tekstilmākslas identitāte?". Izstādes ekspozīciju veido mākslinieku un mākslas zinātnieku viedokļi par Latvijas tekstilmākslu, kā arī Latvijas tekstilmākslu raksturojoši darbi, informē izstādes kuratore Elīna Ģibiete.

Laika gaitā Latvijas tekstilmāksla izpaudusies dažādos statusos un formātos – tās sākotne meklējama tautiskā romantisma paraugos, to caurvijušas klasiskās tradīcijas, padomju laika mākslas mijiedarbība un valsts pasūtījumu zelta laiki, ietekmējis lietišķās mākslas periods, Rūdolfa Heimrāta personība. Gadu gaitā šie aspekti Latvijas tekstilmākslai veidojuši savu rokrakstu un kanonu, asociējot to ar noteiktu tradīciju un autoriem. Tieši šī tēla stabilitāte radusi nepieciešamību pētīt Latvijas tekstilmākslas veidošanās ietekmes un attīstības norises gan vēsturiskajā, gan mūsdienu kontekstā, vērtējot līdzšinējo un meklējot atbildi uz jautājumiem – kāda Latvijas tekstilmāksla ir un kā veidot tās attīstību turpmāk?

Identitātes meklējumi ir izstādes „Kas ir Latvijas tekstilmākslas identitāte?" galvenais uzdevums. Tās autori runā par raksturlielumiem, kas saistīti ar Latvijas tekstilmākslas identitāti, tās būtību un izpausmēm vēsturiskā un mūsdienu kontekstā. Izstādes mērķis ir definēt Latvijas tekstilmākslas identitāti un rosināt par to diskusijas gan mākslinieku, gan skatītāju vidē. Rast atbildi uz jautājumu – kāda ir Latvijas tekstilmāksla?

Izstādē piedalās: Ivars Heinrihsons, Brigita Zelča, Edgars Kvjatkovskis, Aleksejs Naumovs, Marta Ģibiete, Aija Baumane, Ieva Krūmiņa, Ilze Jakuša-Kreituse, Aiga Dzalbe, Barbara Ābele, Diāna Dimza-Dimme u.c.

Izstādes atklāšana 14. oktobrī plkst. 18:00

Izstādes darba laiki – O., T., C., P., S 12:00 – 19:00; pārtraukums 14:30 – 15:00

Nokļūšana - A 3, 13; pietura „Lauksaimniecības mašīnu rūpnīca"

Bezmaksas ieeja

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV