Ceturtdiena, 26.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Kurts, Knuts, Gundars;

Tuvojas koncerts „Riga Jazz 2011"

EasyGet.lv, 13.10.2011. 14:26

30. oktobrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga" sniegs koncertu „Riga Jazz 2011". Koncertā piedalīsies soliste Olga Pīrāgs, vokālā grupa „Framest", orķestra „Rīga" bigbends, diriģents Raitis Ašmanis, informē PPO „Rīga" mārketinga speciāliste Ilze Miķelsone.
Tuvojas koncerts „Riga Jazz 2011"

Jau par tradīciju ir kļuvusi orķestra „Rīga" pievēršanās džezam, un šoruden koncertā „Riga Jazz 2011" galvenokārt tiks atskaņotas Djūka Elingtona (Duke Ellington) sacerētās un aranžētās kompozīcijas. Amerikāņu komponists, aranžētājs, pianists, bigbenda līderis Elingtons (1899-1974) savu pirmo džeza grupu izveidojis 1922. gadā Ņujorkā, tādējādi kļūstot par vienu no pirmajiem bigbendu muzicēšanas aizsācējiem. Djūks Elingtons ir sacerējis vairāk nekā 3000 dziesmu, starp kurām populārākās ir „It Don't Mean a Thing if It Ain't Got That Swing", „Sophisticated Lady", „Mood Indigo", „Solitude", „In a Mellotone", „Satin Doll". Komponists ir saņēmis 13 Grammy apbalvojumus un Pulicera balvu. Koncertā „Riga Jazz 2011" skanēs Elingtona populārākie oriģinālskaņdarbi, kā arī P. Čaikovska baleta „Riekstkodis" orķestra svītas aranžējums bigbendam.

Vokālā grupa „Framest" dibināta 2005. gadā, un tās sastāvā ir pieci profesionāli mūziķi. „Framest" regulāri koncertē visā Latvijā un ārpus tās, piedāvājot klausītājiem gan pašsacerētas kompozīcijas, gan citu komponistu skaņdarbu aranžējumus klasiskajās un džeza harmonijās. Koncertam „Riga Jazz 2011" vokālā grupa „Framest" īpaši gatavo amerikāņu komponistu džeza kompozīcijas: „I've Got a Gal in Kalamazoo", „On A Clear Day", „As Time Goes By", kuras atskaņos kopā ar orķestra „Rīga" bigbendu.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Biļetes cena no Ls 5 līdz Ls 12. „Biļešu paradīzes" kasēs, uzrādot apliecību, pieejamas atlaides pensionāriem un studentiem.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV