Ceturtdiena, 26.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Kurts, Knuts, Gundars;

Pasaules mūzikas vakari - Kadiķoga, rozmarīns un dilles

EasyGet.lv, 13.10.2011. 14:34

Teātra nams „Jūras vārti" novembrī organizē koncertus ar pasaules mūzikas izlasi „Kadiķoga, rozmarīns un dilles", piedāvājot nobaudīt savdabīgu mūzikas garšas buķeti no Zviedrijas, Francijas un Latvijas, informē t/n "Jūras vārti" komunikāciju un attīstības projektu vadītāja Anna Orniņa.
Pasaules mūzikas vakari - Kadiķoga, rozmarīns un dilles

No visām zinātnēm un mākslām vissenākā ir mūzika un pirmie pieraksti par garšvielu izmantošanu atrasti šumeru manuskriptos pirms pieciem tūkstošiem gadu. Viduslaikos drosmīgie ceļotāji centās atklāt jaunas zemes ar neredzētiem augļiem un garšvielām, bet pavisam noteikti smaržas un garšas ģeogrāfiju papildināja mūzika, kas skanēja dažādās pasaules malās un iespaidojās no garšvielu radītajām emocijām cilvēku dzīvēs.

Jūras vārti garajos rudens vakarus aicina izgaršot dažādu tautu mūzikas piedāvājumu, aicinot veidot izsmalcinātu un krāsām bagātu mūzikas garšas buķeti.

Programmā:
2.novembrī plkst.19:00 Rozmarīns - franču džeza kvarteta „Emile Parisien Quartet" koncerts 5.novembrī plkts.17:00 Kadiķoga - zviedru folkmūzikas trio „Nordic" koncerts
8.novembrī plkst.18:00 Kino vārti
10.novembrī plkst.19:00 Dilles - koncerts „Sēju vēju", latviešu Iļģi, Collegium vocale Ventspils un trio Šmite Kārkle Cinkuss.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties no 12.oktobra teātra nama „Jūras vārti" un visās „Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmās biļetes uz katru koncertu tikai par Ls 2.00.

Plašāka informācija par koncertiem, mūziķiem un biļešu tirdzniecību - www.jurasvarti.lv

Foto: trio „Nordic". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV