Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Džeimss Dīns Bredfīlds: "Manic Street Preachers" varēja būt mirusi jau sešpadsmit gadus

Mārtiņš Zviedris, 13.10.2011. 22:30

Velsiešu rokgrupas solists "NME" atklāj: pēc dalībnieka Ričija Edvardsa pazušanas 1995. gadā grupa vairākus mēnēšus bija izjukusi. No aiziešanas nebūtībā to izglāba dziesma "A Design for Life" – pirmais skaņdarbs, kas tapa pēc Ričija pazušanas un 1996. gadā iznāca kā pirmais singls no albuma "Everything must Go".
Džeimss Dīns Bredfīlds: "Manic Street Preachers" varēja būt mirusi jau sešpadsmit gadus

"Apmēram divus līdz sešus mēnešus pēc Ričija pazušanas mēs nepastāvējām kā grupa, tikai kā draugi, kādi vienmēr esam bijuši. Nemaz neizjutām to, ka tik ilgi līdz tam esam muzicējuši kopā," atceras ģitārists un dziedātājs.

Tad basists Nikijs Vaers Bredfīldam atsutījis divus tekstus, kas varētu noderēt kā dziesmu vārdi. "Tos caurstāvoja kaut kas vardarbīgs un pašapliecinošs, - attieksme, kādai būtu jāpiemīt darbaļaudīm," atceras "Manics" frontmens. Vienu no tekstiem sauca "A Design for Life". Uzrakstījis tam mūziku, Bredfīlds zvanījis Vaeram un teicis: "Man ir dziesma, kas mums atkal dos iemeslu pastāvēt kā grupai."

"Manic Street Preachers" ģitārists un taustiņnieks Ričards Džeimss Edvardss bez vēsts pazuda 1995. gada 1. februārī . Viņa automašīnu atrada pie Severnas upes tilta, bet par mūziķa likteni līdz šai dienai ir tikai minējumi.

31. oktobrī iznāks "Manic Street Preachers" 38 singlu kompilācija "National Treasures". 17. decembrī grupa to svinēs ar koncertu "O2" arēnā Londonā.

Foto: Manic Street Preachers. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV