Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko aicina piedalīties Elektro simfonijas stāstu stāstīšanā

EasyGet.lv, 17.10.2011. 12:34

4. novembrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē apmeklētāji būs liecinieki unikāla skaņdarba tapšanai, kurā piedalīsies divi izcili mūziķi - Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko, informē GreenRiver MUSIC projektu direktore Sondra Lāce.
Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko aicina piedalīties Elektro simfonijas stāstu stāstīšanā

Elektro simfonia koncepts radies, sadarbojoties diviem šķietami atšķirīgiem mūziķiem, jo Rihards vairāk pazīstams kā klasiskās mūzikas pārstāvis, marimbas virtuozs un perkusionists, savukārt Kaspars ir zināms kā džeza ritmu pavēlnieks. Koncertā izpaudīsies mākslinieku dažādais raksturs un personības, un tieši šo divu dažādo muzikālo mentalitāšu vienotība mūzikā būs ievērības cienīga – kur sastopas divi dažādi raksturi ar mērķi radīt vienu muzikālu stāstu.

Koncertā būs dzirdamas oriģinālkompozīcijas un solo performances, kurās tiks izmantota elektronika un ekspresīva savstarpējā interakcija. Koncerts pārņems ar plašu dinamiku, kurā mūziķi izmantos gan akustiskos instrumentus (perkusijas, bungas, marimba), kā arī elektroniku un dažādus audio efektus, kas papildinās kopējās skanējuma nianses un vizuālās performances. Koncerts solās būt muzikāli eklektisks stāsts, kurā skatītājs – klausītājs tiks iesaistīts īpašā skaņas baudījuma pieredzē un stāstu stāstīšanā caur mūziku.

Rihards Zaļupe - komponists, spilgtākais marimbas un sitaminstrumentu virtuozs Latvijā. Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra un Xylem TRIO mākslinieks. Studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akdēmijā un Hochschule fur Musik (Ķelne). Jaunais komponists spilgti apliecinājis sevi akadēmiskajā mūzikā, kā arī radījis solo albumu Marimba Dance un sarakstījis mūziku albumam 7 Gospels.

Kaspars Kurdeko - bundzinieks, komponists un perkusionists, kurš studējis Amsterdamas Mūzikas konservatorijā džeza departamentā. Kaspars ir ieguvis prestižu starptautisko balvu ar savu internacionālo džeza kvartetu "DekoMotion" džeza konkursā Keep Aye Jazz Award 2010 Nīderlandē, kā arī ieguvis specbalvu kā labākais izpilditājs. Kaspara bungu spēles stils ir raksturojams ar džeza mūzikas valodas ietekmi, dažādu Dienvidamerikas mūzikas ritmu ietekmi, folk mūziku, improvizāciju, kā arī dažādām citām mākslas formām. Mūziķa Bungu skaņa un spēle ir bagāta ar jūtīgu ansambļa saspēli un muzikālo mijiedarbību, kas ir patiesa un vienmēr meklē pec dziļākas jēgpilnas izcelsmes.

Biļetes iegādājamas www.bilesuparadize.lv un visās Biļešu Paradīzes kasēs.

Vairāk informācijas: www.greenrivermusic.lv

Foto: Rihards Zaļupe un Kaspars Kurdeko. Foto (c) Kaspars Teilāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV