Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Valmieras Kultūras centrā skanēs klaviermūzikas programma "Klavierübung"

EasyGet.lv, 19.10.2011. 08:38

Otrdien, 25.oktobrī, plkst.19:00 Valmieras Kultūras centra koncertzālē, Rīgas ielā 10, pianists Andis Sinkevičs spēlēs klaviermūzikas programmu Klavierübung (Klaviervingrinājums), informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Tarbuna.

Koncertā skanēs Johana Sebastiāna Baha Sarabanda ar partitu - viens no visdzīvespriecīgākajiem meistara darbiem, četras Frederika Šopēna etīdes, kuras ikvienam pianistam un klausītājam ir teju neaizsniedzama skaistuma un dabiskuma piemēri, Johana Sebastiāna Baha Čakona no 2.partitas vijolei solo, kuru Johaness Brāmss ir pārlicis klavierēm tikai kreisajai rokai, Ferenca Lista sākotnēji ērģelēm rakstītā Fantāzija un fūga par tēmu B-A-C-H, skarot visas cilvēka dvēselei iespējamās kolīzijas, un koncerta noslēgumā meistara 1. Mefisto valsis jeb ainiņa krodziņā, kuras programma veidota pēc vācu dzejnieka Lēnava Fausta motīviem. Lai raisītu tiešāku šo skaņdarbu izpratni, pianists komentēs skaņdarbus un savu redzējumu.

Andis Sinkevičs ir dzimis 1965.gadā. Savā laikā beidzis Jāzepa Vītola Mūzikas Akadēmijas maģistrantūru klavierspēlē. Mācekļa gados klavierspēli un mūziku apguva pie Jevgēņija Rivkina un Valda Janča, paralēli daudzus gadus mācoties pie Jautrītes Putniņas. Trīs gadus strādājis par mūzikas apskatnieku dažādos izdevumos, iemantojot visskarbākā kritiķa slavu par savu neiecietību pret meliem mūzikā. Koncertējis Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Moldovā, Francijā, ASV un Kanādā gan solo, gan ansambļos ar izcilākajiem Latvijas mūziķiem - Ilonu Meiju, Ivaru Bezprozvanovu, Jāni Bulavu, Dzintaru Jurgelaiti, Uldi Lipski, Intu Dālderi, Jautrīti Putniņu, Karolīni Vancāni. Pianists ir pievērsies tulkojumiem (Piecu apļu grāmata, Dzens un loka šaušana), dzejai un rakstniecībai, kā arī mākslas un estētikas plašākiem un dziļākiem pētījumiem, iztulkojot latviešu valodā A.F.Loseva fundamentālo darbu Renesanses estētika, kuru var lasīt internetā. Šobrīd strādā par Jaunās Rīgas mūzikas skolas direktoru un klavieru skolotāju. Pēc vairākiem pārtraukumiem, no kuriem pēdējais bija četru gadu garumā, pianists, pilnībā un radikāli pārstrādājis savu klavierspēles tehniku, ir atgriezies uz koncertskatuves. Šim procesam ir veltīta klaviermūzikas programma Klavierübung.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV