Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

"Jūras vārtu" Pasaules mūzikas izlasei pievienojas projekts Deep Forest

EasyGet.lv, 19.10.2011. 13:15

Ventspils teātra nams "Jūras vārti" novembrī un decembra sākumā mūzikas gardēžus cienās ar lielisku Pasaules mūzikas izlasi, iekļaujot tajā ekspresīvo franču džeza kvartetu „Emile Parisien Quartet" un azartisko zviedru grupu "Nordic", kas šogad saņēma balvu kā Zviedrijas labākā folkgrupa. Latviju pārstāvēs pasaulē zināmākā latviešu postfolk grupa "Iļģi" 30 gadu jubilejas koncertā kopā ar ventspilniekiem "Collegium Vocale Ventspils" un trio "Šmite Kārkle Cinkuss". Izlases programmu papildinās "Ventspils bigbends" ar īpaši gatavoto Latino Jam session, savukārt, cikla "Kino vārti" ietvaros režisora Igora Lingas filmas "Čikāgas piecīši" pirmizrāde. 9. decembrī Pasaules mūzikas izlasi "Kadiķoga, rozmarīns un dilles" noslēgs populārais franču etniskās elektronikas projekts "Deep Forest", informē T/n "Jūras vārti" valdes priekšsēdētājs Māris Valtenbergs.
"Jūras vārtu" Pasaules mūzikas izlasei pievienojas projekts Deep Forest

"Jūras vārti" garajos rudens vakaros aicina izgaršot dažādu tautu mūzikas piedāvājumu, aicinot veidot izsmalcinātu un krāsām bagātu mūzikas garšas buķeti, kas tapusi pateicoties Ventspils pilsētas domes, Francijas Kultūras centra Rīgā, Zviedrijas vēstniecības Latvijā un Zviedrijas Kultūras padomes atbalstam.

Programmā:

2. novembrī plkst. 19:00 franču džeza kvarteta „Emile Parisien Quartet" koncerts. Lai gan šis kvartets ir kā nedalāma vienība, mūziķi demonstrē individuāli profesionālu sniegumu, kas emocionālā ziņā ir līdzvērtīgs visu mākslinieku kopīgai muzicēšanai. "Emile Parisien Quartet" ir konkursa Victoires du Jazz 2009 laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums. Ieeja Ls 3.00.

5. novembrī plkst. 17:00 zviedru folkmūzikas trio „Nordic" koncerts. "Nordic" ir ieguvusi vietu Zviedrijas mūzikas pasaulē kā vispieprasītākā un koncertos visvairāk apmeklētā folkmūzikas grupa. Ar savu azartu un skatuvisko šarmu grupa baudījusi lielus panākumus gan Zviedrijā, gan ārzemēs. 2010. gadā vien tā sniegusi koncertus Zviedrijā, Itālijā, Holandē, Vācijā, Dānijā un Norvēģijā. Ieeja Ls 3.00.

8. novembrī plkst. 18:00 kinolektorijs "Kino vārti" – dokumentālās filmas "Čikāgas piecīši" pirmizrāde. Atzīmējot leģendārās grupas "Čikāgas Piecīši" 50 gadu pastāvēšanu, producents un režisors Igors Linga kopā ar skaņu operatoru Klāvu Siliņu devās uz ASV, lai pievienotos grupai "Čikāgas Piecīši" koncerttūrē pa Ameriku, un intervijās dokumentētu tās dalībnieku emocijas, stāstus un piedzīvojumus. Ieeja Ls 1.00.

9. novembrī plkst. 19:00 "Latino Jam session". Muzicē Ventspils bigbends Renāra Lāča vadībā. Ieeja bez maksas.
10. novembrī plkst.19:00 koncerts „Sēju vēju". Piedalās postfolk grupa "Iļģi", "Collegium Vocale Ventspils" un trio "Šmite Kārkle Cinkuss". Postfolkloras programma "Sēju vēju" ir veidota kā trīs patstāvīgu muzikālu vienību žanriska simbioze – tradicionālās, etnoroka un kora tradīciju mijiedarbībā. Ieeja Ls 3.00.

9. decembrī plkst. 20:00 pasaulē populārais franču etniskās elektronikas projekts "Deep Forest". Projekta radītājs, komponists un Grammy balvas ieguvējs – mūziķis Eric Mouquet programmā iekļāvis visiem zināmos hitus – "Sweet Lullaby", "Marta's song", "Forest Hymn", kā arī jaunāko veikumu "Deep Africa". Biļetes iepriekšpārdošanā no 8. novembra.

Biļetes iespējams iegādāties teātra nama „Jūras vārti" un visās „Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, kā arī internetā www.bilesuseviss.lv. Pirmās biļetes uz 2., 5. un 10. novembra koncertiem nopērkamas tikai par Ls 2.00.

Plašāka informācija par koncertiem, mūziķiem un biļešu tirdzniecību www.jurasvarti.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV