Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Novembra sākumā Rīgā un Valmierā notiks aktuālās eksperimentālās mūzikas koncerti

EasyGet.lv, 21.10.2011. 09:41

4. novembrī “Nomadi Art House” Rīgā un 5. novembrī “Nepabeigtajā debesskrāpī” Valmierā koncertā “110 kilometri” uzstāsies trīs novatoriskās mūzikas apvienības no Latvijas un Krievijas – Astma + Rubenis (RUS/LV), Streets Of Sex (LV) un Kodek (LV) -, kuras katra izmanto radikālu piegājienu eksperimentālā un avangarda mūzikā, informē Zane Estere Gruntmane.
Novembra sākumā Rīgā un Valmierā notiks aktuālās eksperimentālās mūzikas koncerti

Astma + Rubenis sastāvā ietilpst Krievijas eksperimentālās mūzikas skatuves aizsācējs un vēlarvien tās vadošais pārstāvis Aleksejs Borisovs un jaunā un talantīgā multinstrumentāliste Olga Nosova kopā ar vienu no aktīvākajām figūrām pašmāju eksperimentālajā mūzikā – Edgaru Rubeni. ASTMA pēdējo gadu laikā ir kļuvusi par pieprasītu Krievijas kultūras eksportpreci, regulāri uzstājoties novatoriskās mūzikas festivālos Eiropā un ASV. Duets savā darbībā izmanto spoken-word, free-jazz, acid-punk, noise, elektronikas elementus, kā arī liela nozīme tiek piešķirta improvizācijai, kas paver iespējas brīvi sadarboties ar citiem māksliniekiem – mūziķiem, dzejniekiem un video māksliniekiem.

Streets Of Sex ir Rīgas noiza un frīdžeza formējums, kas apvieno Latvijas pagrīdes mūzikas spīdekļus Andreju Zālīti no grupas 1/2H 1/2W un Lehitkarnef un Rihardu Bražinski no apvienības Trauma Moralis. Dueta debijas ieraksts Music for Alpha Males teju tikko piedzīvoja prezentāciju festivāla Skaņu mežs 2011 ietvaros, albums iznācis izdevniecības Skaņu Meža ieraksti paspārnē. Streets Of Sex savā mūzikā izmanto bungas, mini-teremīnu, distrortētus vokālus, trompeti, padomju laika vinila atskaņotāju, dažādus elektronisko trokšņu avotus un pamatīgu devu idejiska radikālisma. Viņu mūzika sniedz tonizējošu šoka terapiju radio laikmeta salkanumā atslābušām dvēselēm. Ir vērts atzīmēt, ka šie divi koncerti novembrī būs viena no pirmajām iespējām atkal baudīt grupas dzīvo uzstāšanos.

Kodek ir mūziķis, kurš jau vairāku gadu garumā sevi pierādījis kā neatslābstošs pagrīdes deju mūzikas pavēlnieks. Madonietis KODEK, pazīstams arī kā Imants Deksis, ir 8 bit un breikkora skolas iedzīvinātājs Latvijā, kurš tikko noslēdzis līgumu par albuma izdošanu ar prestižo Vācijas ierakstu kompāniju Bleep Street.

ASTMA: http://www.myspace.com/borisovnosova/music/songs/astma-82086223
RUBENIS :http://www.facebook.com/pages/Edgars-Rubenis/146796988692221
KODEK: http://4444.debilas.net/
STREETS OF SEX: http://www.last.fm/music/Streets+of+Sex

Koncerts Rīgā: 4. novembrī plkst. 21:00 "Nomadi Art House" (Ādmiņu ielā 4)
Koncerts Valmierā: 5. novembrī plkst. 21:00 "Nepabeigtais Debesskrāpis" (unfinished skyscraper - Mālu iela 4)

Biļetes uz koncertu Rīgā var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv (Biļetes cena iepriekšpārdošanā LVL 2, pirms koncerta LVL 3).

Valmierā ieeja koncertā par ziedojumiem (LVL 2)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV