Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Vidzemes kameroķestris svinēs jubileju

EasyGet.lv, 25.10.2011. 14:47

4. decembrī Cēsīs Meža skolā Vidzemes kamerorķestris atcerēsies savus realizētos projektus, padarīto 30 gadu laikā, informē "Vidzemes kamerorķestrim 30" projekta vadītāja Alise Plaude. Jubilejas reizē orķestris uzstāsies kopā ar personībām, ar kurām ir veidoti kopprojekti, kuru vidū ir arī LNO soprāns Evija Martinsone un klarnetists, bijušais kultūras ministrs Ints Dālderis.
Vidzemes kameroķestris svinēs jubileju

Jubilejas koncertā, kas notiks Cēsu internātpamatskolā – rehabilitācijas centrā „Meža skolā", kemorķestra sastāvā manīsim pedagogus no lielākajām Vidzemes vietām, kā Valmieras, Limbažiem, Mazsalacas, Jaunpiebalgas, Ērgļiem, Gulbenes, Līgatnes, kā arī, protams, no orķerstra mājvietas, Cēsīm. Savu dalību koncertā jau apstiprinājuši tādi mākslinieki, kā Evija Martinsone, kura kopā ar orķestri ir piedalījusies vairākos kopprojektos, viens no tiem 2006. gadā leļļu opera „Filemons un Bauce", un Ints Dālderis, kurš ne vienu reizi vien ir muzicējis kopā ar kameroķestri.

Vidzemes kamerorķestris pastāv kopš 1981. gada, kad Igors Graps to dibināja kā Vidzemes mūzikas skolu pedagogu apvienību. Trīsdesmit gadu laikā kamerorķestris ir izpelnījies atpazīstamību un atzinību valsts mērogā. Katru gadu pedagogi, profesionālie mūziķi regulāri sanāk kopā, lai dotos pie saviem klausītājiem. Kā galvenais vadītājs un diriģents jau kopš 1995. gada ir LNO diriģents Andris Veismanis.

Diriģents vēl neatklāj kādus skaņdarbus kamerorķestris izpildīs savā jubilejā, bet zināms, ka tie būs no kādreizējiem projektiem un koncertiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV