Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

LNSO koncerti decembrī

EasyGet.lv, 26.10.2011. 12:35

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) decembrī klausītājiem piedāvās divus koncertus – 9. decembrī koncertu „Ibērija", bet 28., 29. un 30. decembrī tradicionālos un publikas iemīļotos LNSO jaungada koncertus, informē LNSO Komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.
LNSO koncerti decembrī

Koncertā „Ibērija" LNSO ar lepnumu piesaka jaunā apdāvinātā čellista Aleksandra Buzlova debiju, kurš kopā ar orķestri un Karelu Marku Šišonu atskaņos Dvoržāka slaveno Čella koncertu, savukārt otrajā daļā – vienīgā iespēja 2011./2012. gada sezonā dzirdēt LNSO galvenā diriģenta un publikas iemīļoto spāņu mūziku. Maestro vadībā izskanēs Rīgā vēl nedzirdēts spāņu klasiķa Manuela de Faljas skaņdarbs.

Programma:
Antonīns Dvoržāks Koncerts čellam ar orķestri si minorā op. 104
Klods Debisī Simfoniskā poēma „Prelūdija fauna diendusai"
Manuels de Falja Baletsvīta „Trīsstūrene"

Solists - Aleksandrs Buzlovs; diriģents - Karels Marks Šišons.

Gada noslēgumā LNSO aicinās ļauties trakulīgiem deju ritmiem – no Pjacollas izsmalcinātajiem tango un Dvoržāka kaislīgajām slāvu dejām līdz pat aizkustinoši draiskajai „Kandida" uvertīrai orķestri vedīs mūzikas pasaules jaunā sensācija – diriģēšanas brīnumbērns Iljičs Rivass no Venecuēlas, kurš savos 18 gados ar panākumiem jau debitējis pie vairāku ievērojamu Eiropas un ASV orķestru diriģenta pults. Temperamentīgā koncerta programma un diriģenta puiciskā aizrautība ikvienam nešaubīgi sniegs nepieciešamo optimisma devu jauna gada sākumam!

Programma:
Kamils Sen-Sānss „Bakhanāle" no operas „Samsons un Dalila"
Klods Debisī „Mazā svīta"
Astors Pjacolla Trīs tango
Alberto Džinastera Baletsvīta Estancia op. 8a
Antonīns Dvoržāks Fragmenti no cikla „Slāvu dejas"
Eitors Villa-Loboss Svīta Nr. 4 no cikla „Brazīlijas bahiānas"
Leonards Bernsteins Uvertīra operai „Kandids"

Diriģents - Iljičs Rivass

Plašāka informācija: www.lnso.lv

Foto: Karels Marks Šišons. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV