Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Nepilngadīgā Anna piedāvā īsto rudens dziesmu

EasyGet.lv, 26.10.2011. 12:47

Kamēr Rīgas ielas vēl rotā baltās pūkas, Latvijas alternatīvās mūzikas grupa Nepilngadīgā Anna , protestējot pret mākslīgo sniegu, piedāvā noklausīties šim gadalaikam veltīto skaņdarbu, savu pirmo radiodziesmu ar lakonisko nosaukumu "Rudens", informē grupas pārstāve Lena Sme.
Nepilngadīgā Anna piedāvā īsto rudens dziesmu

Dziesmas skanējums ir rudenīgi piesātināts - ieraksts tapa aptuveni pusgadu, strādājot trīs dažādās studijās un savienojot neskaitāmi daudz skaņu celiņu – savulaik grupā ir spēlējuši 11 dalībnieki. Šobrīd sastāvs ir sarucis un kļuvis koncentrēts, tomēr eksperimentiem, pārmaiņām, jauniem instrumentiem un skaņām mūziķi vēl aizvien ir atvērti. Grupas Nepilngadīgā Anna kodolu veido divi cilvēki – Gatis Ziema, kas ir grupas dibinātājs, praktiski visu tekstu un mūzikas autors, un ne mazāk talantīgā vijolniece Monta Zaļkalne.

Lai arī grupas stils ir grūti definējams – citi to sauc par hipster indie popu, vēl kāds – par moderno depresīvo koledžroku, tomēr pilnīgi skaidrs, ka Nepilngadīgā Anna ieņem stabilu vietu Latvijas alternatīvās mūzikas lauciņā. Vasarā uzstājušies vairākos festivālos un pilsētas svētkos, šobrīd grupa koncertus neplāno, jo aktīvi strādā pie materiāla apkopošanas un drīzumā plāno izdot arī debijas albumu.

Dziesma "Rudens" pirmatskaņojumu piedzīvoja radio Naba viļņos tikai pirms dažām dienām, un nu jau tā atrodas radiostacijas topa otrajā vietā. Dziesmas teksta un mūzikas autors ir grupas līderis Gatis Ziema, kas paralēli grupas aktivitātēm raksta arī zinātniskās fantastikas noveli un plāno uzņemt arī filmu pēc tās motīviem.

Vairāk par grupu: http://www.draugiem.lv/nepilngadigaanna/

Dziesma pieejama: http://soundcloud.com/nepilngadigaanna

Foto: Nepilngadīgā Anna. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV