Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Pasaules mūzikas vakarā koncertēs Emile Parisien Quartet

EasyGet.lv, 27.10.2011. 07:54

2. novembrī plkst.19:00 t/n "Jūras vārti" pasaules mūzikas koncertu cikla „Kadiķoga, rozmarīns un dilles" ietvaros koncertēs franču džeza grupas Emile Parisien Quartet, informē teātra nama mākslas un mūzikas projektu vadītāja Iveta Ērkšķe.
Pasaules mūzikas vakarā koncertēs Emile Parisien Quartet

Džeza kvartets "Emile Parisien Quartet" ir viena no savdabīgākajām un interesantākajām apvienībām mūsdienu mūzikas pasaulē. Kopš 2004.gada kvartets koncertē ne tikai Francijā, bet arī Eiropā, piedaloties dažādos mūzikas un mākslas festivālos. Jauno mūziķu izpildījums pārsteidz klausītājus ar īpašu degsmi, briedumu un attieksmi. Kvarteta brīvo un nesamāksloto sniegumu atzinīgi novērtējusi ne tikai publika, bet arī mūzikas kritiķi. Viņu daiļrade balstīta uz neizsīkstošiem visiem zināmu mūzikas virzienu un komponistu (piemēram, Hektora Berlioza, Igora Stravinska, Arnolda Šēnberga) radošā mantojuma pētījumiem. Lai gan šis kvartets ir kā nedalāma vienība, mūziķi demonstrē individuāli profesionālu sniegumu, kas emocionālā ziņā ir līdzvērtīgs visu mākslinieku kopīgai muzicēšanai. "Emile Parisien Quartet" ir konkursa Victoires du Jazz 2009 laureāti nominācijā Gada instrumentālās mūzikas atklājums.

Jūras vārti garajos rudens vakaros aicina izgaršot dažādu tautu mūzikas piedāvājumu, aicinot veidot izsmalcinātu un krāsām bagātu mūzikas garšas buķeti.

5. novembrī plkts.17:00 Kadiķoga – zviedru folkmūzikas trio „Nordic" koncerts
8. novembrī plkst.18:00 Kino vārti dok.filma „Čikāgas piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā."
10. novembrī plkst.19:00 Dilles – koncerts „Sēju vēju", Iļģi, Collegium vocale Ventspils un Trio Šmite Kārkle Cinkuss.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties teātra nama „Jūras vārti" un visās „Biļešu serviss" tirdzniecības vietās, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Pirmās biļetes uz katru koncertu nopērkamas tikai par Ls 2.00.

Plašāka informācija par koncertiem, mūziķiem un biļešu tirdzniecību – www.jurasvarti.lv.

Atgādinām, ka 1. novembrī Emile Parisien Quartet koncertēs Latvijas Radio 1. studijā, koncerta sākums plkst. 19.30.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV