Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz koncertcikla "Iededz gaismu" koncertiem

EasyGet.lv, 07.11.2011. 12:19

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz cikla "Iededz gaismu" koncertiem, kas no 17. novembra notiks Promenade Hotel Hika zālē, Liepājā, informē Krisītne Vakula. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Četras programmas dažādos liepājnieku un vēju pilsētas viesu ikdienu ar īpašas atmosfēras koncertiem. Kamermūzika ir žanrs, kas ar savu smalkumu spēj katru klausītāju uzrunāt individuāli un personīgi. Tieši tāpēc koncertcikls "Iededz Gasimu" ir iespēja izgaismot tumšos un drēgnos ziemas vakarus.
Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz koncertcikla "Iededz gaismu" koncertiem

17. novembrī klausītāji aicināti uz atklāšanas koncertu, kurā trio Opera izpildīs iemīļotu komponistu darbus. Klausīsimies gan melodiskās Jozefa Haidna un temperamentīgās Astora Pjacollas kompozīcijas, gan Emīla Dārziņa un Pētera Plakida romantiskos vēstījumus. Trio Opera sastāvā jau 10 gadus kopā muzicē vijolniece Svetlana Okuņa, čelliste Inga Sunepa un pianists Juris Žvikovs. Tas ir nopietns termiņš mūziķu apvienībai, kas klausītājus priecēs ar lielisku saspēli un harmonisku skanējumu.

30. novembrī mājīgajā Hika zālē koncertēs Jāz. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektora un saksofona klases profesora Arta Sīmaņa vienmēr atraktīvais saksofonu kvartets kopā ar pianisti Hertu Hansenu. Artis Sīmanis ir pirmais saksofonmūzikas popularizētājs Latvijā, un viņa vadītais kvartets, kurā ilgāku vai īsāku brīdi ir muzicējuši visi talantīgākie viņa audzēkņi, ieguvis Latvijas Lielo Mūzikas balvu. Mūziķu sagatavotajā programmā Panta rei dzirdēsim mūsdienīgas versijas par Nikolo Paganīni un Žorža Bizē operas Karmena tēmām, kā arī ar Latviju cieši saistīto komponistu Čārlza Grifina un Nika Gothama darbus.

22. decembrī aizmirst par Ziemassvētku drudzi palīdzēs koncerts Franču kamermūzikas smalkumi. Šarmantajā un elegantajā franču kamermūzikas pasaulē klausītājus ievedīs pianiste Agnese Egliņa kopā ar kolēģiem - obojistu Egilu Upatnieku un fagotistu Jāni Semjonovu. Pavisam nesen talantīgā pianiste par izcilu darbu ansamblī saņēma valsts augstāko apbalvojumu mūzikā - Lielo mūzikas balvu. Koncertā klausīsimies Kamila Sensānsa, Fransisa Pulenka un Žana Fransē skaņdarbus, kas aizvedīs ceļojumā pa šaurajām Parīzes ieliņām un uzvedīs Eifeļa tornī, lai redzētu romantiskas pilsētas gaismas sev zem kājām un zvaigznes augstu debesīs.

28. decembrī cikls noslēgsies vecgada noskaņās ar Liepājas trio 10 gadu jubilejas koncertu. Tātad sagaidāms dubults svinīgums, kas padarīs šo koncertu emocionālu un neaizmirstamu. Trīs dāmas – pianiste Līna Andrejeva, vijolniece Beata Zariņa-Blaščinska un čelliste Dita Barona sarūpējušas svētku laikam atbilstošu romantisku programmu ar Johana Štrausa, Žila Masnē, Bedržiha Smetanas un citu romantiķu darbiem.

Ieslēdz gaismu sevī un neļauj tai nodzist!

Biļetes uz koncertu ir pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un interneta vietnē: http://www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tās būs iespējams iegādāties pasākuma norises vietā. Biļešu cenas ir 3 - 5 lati.

Koncertcikls notiek no 17. novembra līdz 28. decembrim. To rīko organizācija Via Cultura ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Koncertu dienā, uzrādot biļeti, saņemsiet 10% atlaidi restorānā Piano viesnīcā Promenade Hotel.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV