Trešdiena, 25.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Rauls, Rodrigo;

Studentu klubā džeza vakarā muzicēs Niks Gothams un „Riga Libre"

EasyGet.lv, 07.11.2011. 12:51

Otrdien, 8. novembrī, plkst. 20:00 LMA Studentu klubā notiks „Joseph Willow's Jazz Club" džeza vakars, kura īpašie viesi būs saksofonists Niks Gothams un viņa izveidotais muzikālās improvizācijas ansamblis „Riga libre", informē kluba pārstāve Baiba Norlinde.
Studentu klubā džeza vakarā muzicēs Niks Gothams un „Riga Libre"

Kanādietis Niks Gothams ar džeza mūziku aizrāvies kopš 80. gadu sākuma. Niks saksofonu spēlē jau vairāk kā 33 gadus un kopš 1998. gada aktīvi veicina džeza spēli arī Latvijā. Vadījis vairākas meistarklases festivālos „Rīgas Ritmi", „Saulkrasti Jazz". 2008. gadā Gothams kopā ar apvienību „Abi gali" izdevis albumu, kurā dzirdamas viņa komponētas melodijas.

Riga Libre ir Nika Gothama izveidots muzikālās improvizācijas ansamblis. Tajā darbojās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza nodaļas studenti, kuri pie Gothama apmeklē improvizācijas nodarbības. Galvenais mūziķu mērķis ir sniegt klausītājiem augstvērtīgu muzikālu baudījumu, nojaucot robežas un sasniedzot improvizācijas virsotni, radot skaņdarbus tieši tajā mirklī, kad mūziķi atrodas uz skatuves.

Koncerta pirmajā daļā Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti uzstāsies kopā ar īpašajiem vakara viesiem, savukārt otrajā daļā uz skatuves būs iespēja kāpt ikvienam, turpinot vakaru ar jam session.

Ieeja klubā no plkst. 19:00, skatuve no plkst. 20:00. Ieejas maksa: studentiem 1,00 Ls, ne-studentiem 2,00 Ls

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV